čtvrtek 18. září 2014

Choice | prolog

Stále jsem naživu. Nebudu se ptát, jestli jsem vám chyběla, protože nečekám kladnou odpověď :D... Jsem tu s novou kapitolovkou - ehm, zase překladem (proč jsem tak neschopná dopsat něco svýho?!!) - tak doufám, že se vám bude aspoň malinko líbit nebo vám její čtení aspoň zabije nadbytečnej čas (jakej ale asi nikdo nemá)... Kapitoly budou asi jednou tejdně - pravděpodobně v sobotu (takže ignorujte, že je dneska čtvrtek)... Pokusim se, co nejdřív samozřejmě, dohnat mezery, jaký mám u vás, ale víte jak je to s časem, tak se mnou mějte trpělivost prosím.. :) Víte, že vás všechny miluju...
Btw autorka psala v týhle části dost dlouhý souvětí a já to nechtěla moc prznit, tak doufám, že to je srozumitelný... Od příští kapitoly by ty věty už měly bejt kratší... No, už mlčim.
Jo a ještě dotaz: Jak jste si užily léto?:)



Loki kráčel se stejnou grácií jako vždy, bez sebemenšího ohledu na přízraky minulosti proklouzl kolem Heimdalla, svoji bradu držel vysoko navzdory náhubku, který ji stahoval zpět a Thorův stisk, který cítil na své paži, byl jako kyselina rozlitá po jeho kůži. Nádhera Asgardského paláce, od kterého se odrážel všechen svit, ho málem oslepila, odpor byl vepsán v jeho očích, jak odmítal zamžourat, nedopřeje nikomu z obecenstva potěšení z toho, že ho uvidí v jemu nepříjemné situaci.
Duhový most mu ozařoval tvář. Třpytivé barvy, odrážející se mu na obličeji stejně jako když byl kluk, s sebou nesly vlnu nostalgie a z jeho krku vyšlo nesouhlasné zamručení, jak se zoufale snažil udržet vzpomínky na uzdě. Lidé ho sledovali, cítil jejich pohledy zabodávající se do jeho zad jako dýky, ale hleděl přímo před sebe na nervózně polykajícího Thora, procházel bránami paláce, jako to dělal už tolikrát.
Zahnuli dolů známými chodbami, kde se chlapci kdysi smáli a hráli si; v dalekém zákoutí mysli, uslyšel – během průchodu koridorem – ozvěnu života, jaký v té době měl. Předstíral ovšem, že neslyšel vůbec nic, smaragdové oči úplně lhostejné.
Zlaté dveře na konci haly byly obrovské, zaplněné starodávnými symboly a magickými runami, pohled na ně mu způsobil další bolest u srdce. Thor na ně zatlačil a odhalil pravděpodobně největší dav lidí, který byl kdy spatřen. Tisíce Asgarďanů se shromáždili, aby byly svědky jeho osudu.
Odin stál hrdě a nehybně jako dub, zatímco Frigga byla po jeho boku a v jejích očích se zračily starosti spolu se šokem.
Sál byl po okraj naplněný ozvěnami tlumeného šepotu vycházejícího z chvějících se rtů a on odolal potřebě protočit oči; nedá na sobě nic znát. Odin na něj shlédl, v jeho šedém oku viděl Loki něco, co nedokázal pořádně zařadit, s úderem holí o podlahu prostoupilo vzduch v místnosti ticho.
Bůh neplechy se narovnal, připraven na jakýkoliv rozsudek, jaký ho dnes potká. Když v tom protrhlo atmosféru ostré zavrčení, vycházející ze střechy paláce.
Loki vzhlédl, a i když to nikdo nemohl vidět, usmál se pod svým náhubkem.

17 komentářů:

  1. Ha! Nová povídka! Avengers ff v posldení době nějak vázne, takže jakmile jsem zmerčila slovo "prolog", hned jsem po tom skočila. :D
    Vítej zpátky. :D
    Rychle další, kapču! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že konkurence neni moc vysoká :D

      Vymazat
  2. Wuuhuu, jsi zpět! Už jsem se nemohla dočkat, náhodou, chyběla jsi mi ty a tvoje překládací schopnosti. :D
    Předpokládám, že další part bude už tuhle sobotu, že? Protože jestli ne... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem někomu chyběla.. :D
      Bohužel, tuhle sobotu to asi nezvládnu už.. :D Budu ráda, když za víkend stihnu dohnat vaše novinky:D

      Vymazat
  3. Jéé, jsi zpět! ^.^
    Prolog je úžasný, už se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu (i když já to moc neovlivňuju, ale stejně:D), doufám, že to budu zvládat pravidelně..:)

      Vymazat
  4. WOW vybrala jsi dobře. Jsem moc ráda, že jsi se nám vrátila a doufám, ne nakazuji ti neodcházet :) jasný :)
    A bylo to super a nemůžu se dočkat další :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já snad ani neodejdu, aspoň dokud nedopřekládám tuhle povídku :D :)

      Vymazat
  5. Ahoj, ahoj, konečně jsi se vrátila, uiii. Už mi chybělo, někam vypisovat sáhodlouhé komentáře :D No jinak vítej opět zpět a neopouštěj nás.
    Vybrala jsi skvělou povídku a už teď se moc těším na tu sobotu :D
    A co léta týká... No... pracovala jsem, chodila na kurzy, zpívala, seznamovala se s rodinou a docela se mi i dařilo psát (doufám)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně chybělo čtení sáhodlouhých komentářů:D

      Vymazat
  6. Ahoj :) pekné, pekné .. :) tá scéna zo začiatku Thora 2 je jedna z mojich najobľúbenejších. Loki je tak ............. som zvedavá, čo bude ďalej, prekladaj, prekladaj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překládám, překládám :D :)
      Jinak koukám, že taky něco píšeš :) to je dobře! :D hned jak se najde chvíle, tak se vrhnu na čtení :)

      Vymazat
  7. Skvěle, že jseš zpátky! :D
    Je to fakt napínavý, takže se na Sobotu těším ještě víc, než obvykle :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že ses přestěhovala a mám toho spoustu co dohánět :D hned jak se najde chvíle, tak se do toho pustim :)

      Vymazat
  8. Vypadá to zajímavě. Rychle překládej. Těším se na další.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, som rada, že si späť. Aj ja mám vlastne "poviedkový" útlm. Ale je super, že si sa pustila do prekladu. :) Som zvedavá. :)

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)