úterý 4. listopadu 2014

Choice | 2. kapitola

Nenávidíte mě? Ráda bych řekla, že mám nějakou vážně dobrou výmluvu, ale důvod mojí absence není bohužel nijak originální, nečekaně je to škola. Ale pokusim se to teď zase zvládat jednou za ty dva tejdny, už by to horší období mělo bejt pryč, tak snad...

P.S.: Je to zatim bez korektury, updatuju to hned, jak se ke mně opravená verze dostane. :)


Chaos a panický úprk, které si Loki tak užíval, přišeli brzy poté, co se Chitauri začali ve vlnách - přicházejících zdánlivě odnikud - přelévat přes střechu a přistávat před všemi rychleji než mrknutí oka. Kdyby Loki nebyl Loki, tak by přiznal, že je překvapen, ale měl nějakou pověst a tu si musel udržet.

Mjölnir byl v mžiku v pohotovosti obestřen elektřinou a magií, zatímco se jim nad hlavami rozprostřela bouře. Frigga vytáhla meč z pouzdra zakomponovaného do trůnu. Loki si odfrkl, jako by ona dokázala vydržet alespoň chvíli proti nim. Thor si všiml jeho reakce a pohlédl na něj s podivným zábleskem ve svých oceánsky modrých očích těsně předtím, než Odin sklopil své kopí, z jakého záhy vyšel výboj, který srazil téměř všechny k zemi.

Jeho hlas se málem ztratil mezi vyděšenými výkřiky kolem, ale jeden z Chitauri skřípavě promluvil hlasem démona, jaký vás pronásleduje v noci nebo možná hlasem démona, který pronásleduje Lokiho v noci, zahání ho do temných koutů jeho mysli, z jakých nemůže nikdy uniknout.

Druhý, jehož hlas zněl tak povědomě, že se Lokimu rozechvěly nohy, promluvil hlasitě a jasně. „Chceme zrádce.“ řekl nebezpečně hladkým hlasem, syčíc mezi nádechy. Loki cítil, jak zbývající barva mizí z jeho obličeje. Oni přišli a přišli si pro něj.

Odin okamžitě pohlédl na své dva syny, pomalu začínajíc chápat, a je to jako by mohl ochutnat strach svého ‚bývalého‘ syna.

„Nebudeš ho mít. On půjde k soudu za své zločiny proti devíti světům,“ odpověděl Odin klidně, zcela ignorujíc fakt, že jeho žena drží ve vzduchu meč namířený přímo na jednoho Chitauri.

Mimozemšťan se zasmál, zavrčel, zasyčel nebo cokoliv, co ten zvuk, který vydal, byl. A Loki chtěl víc než cokoliv, aby ty řetězy kolem jeho zápěstí byly odstraněny, aby byl volný, aby byl připraven k útěku. Ale Thorova ruka uchopila jeho paži jako svěrák, zaryla se do jeho kůže a řetězy, jaké svazovali jeho kotníky, byly jako závaží topící ho, zatímco klesá na dno oceánu, navždy bezúspěšně vzpírajíc se.

A ten náhubek. Náhubek.

Drží jeho jazyk dole, blokuje jeho slova, bere pryč jeho hlas, činí ho bezmocným a nezdá se, že by to někoho zajímalo. Až na toho druhého. Ten se dívá na Lokiho se zábleskem slibu ve skelných očích. Slibu bolesti, mučení a Thanose.

„Budeme ho mít, Asgarďane, i kdyby to znamenalo spálení této říše na popel. Nic ho nebude moci ochránit; ani ty, ani bůh hromu a rozhodně ne ten tým smrtelníků.“ obrátil se zpět na Odina, naklánějíc hlavu a ukazující na něj.

„Stále budete odporovat s vydáním zrádce?“ Odin zůstal tvrdohlavý. „Ano.“ Druhý zasyčel v odpověď a kopí se objevilo v jeho ruce, podobné tomu, které Loki ovládal na Mitgardu, a zatřpytilo se jasnou modří.

Namířil jím na Odina, jiskry planuly okolo drahokamu uhnízděnému v horní části, a vystřelil záři energie proti Všeotci. Než měl Odin čas zareagovat, rozostřená postava se před něj vrhla, zablokovala ránu a odpadla na zem.

Propukla panika. Loki si přišel jako by se čas zastavil a jeho srdce zamrzlo, když pohledem zachytil záblesk meče. Meče jemu tak známého, protože vždy spočíval v pouzdře zabudovaném ve Všeotcově trůně. Zelené oči se zalily slzami, jak sledoval padat k zemi jediného člověka, který ho skutečně miloval, její zlaté šaty spálené a potrhané, měnící se rychle v popel.

Frigga.

10 komentářů:

  1. Konečně (konečně!) je tu pokračování. :3 Díky. ;D No, na ten konec zírám s otevřenou pusou. Ale tak to ty nezměníš.. :D Upřímně doufám, že se to nakonec zvrtne k lepšímu. Sem takovej ten typ člověka, který u všeho musí mít happy end. :D ..a vím, že škola je náročná.. ale chtěla bych si prečíst i něco z tvé vlastní tvorby.. prosím? :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to neovlivňuju no :D taky mě to občas štve, ale tak co se dá dělat :D v happy end doufám taky :D
      moje vlastní tvorba neni ale vůbec dokončená :/ a nechci sem rvát něco, co zůstane otevřený ještě bůh ví jak dlouho :D možná do vánoc bych něco mohla dodělat :D:)

      Vymazat
  2. Jupí, další díl ^.^ - Ten konec! :D
    Souhlasím s Maggi... také bych si hrozně ráda přečetla i tvou tvorbu :) Snad to do těch Vánoc vyjde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad jo, ta vytíženost z důvodu školy je v poslední době fakt strašná a hrozně mě to stve, protože mám děsnou chuť psát, ale vim, že bych to jenom pak zametla do šuplíku...

      Vymazat
  3. Honem honem další, tohle mě moc zajímá :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Veri se zase objevila a je celkem vděčná, že tu nemusí moc dohánět :D
    Je to super povídka, dobrá volba :D
    Jenom ten konec... zrovna na Frize mi tak nějak dost záleží, měla nechat Odina, aby to schytal :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslim, že Odin to měl dostat :D
      Každopádně já asi nemám moc právo vítat tě zpět, vzhledem k mojí vlastní absenci, ale koukám, že si přestěhovala a pak zase odpřestěhovala :D snad co nejdřív doženu svůj skluz :)

      Vymazat
  5. Ku kapitole som sa dostala až teraz a bola perfektná! Teším sa na ďalšiu. Som veľmi zvedavá ako to bude pokračovať. Chudák Frigga. No som zvedavá ako sa s tým vyrovná Loki...alebo akú pomstu vymyslí. ďakujem za kapitolu, teším sa na pokračovanie. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Fajn kapitola :) nepokračovala by si v jej preklade? Zaujímalo by ma ako sa to vyvinie ďalej

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)