úterý 1. dubna 2014

Astrid and the Avengers - Loki/OC - 1. kapitola

NEVYDRŽELA JSEM TO! Jsem strašná :D původně jsem chtěla teď dát v Astrid pauzu, přeložit jinou povídku a pak přeložit další sérii, ale děsně moc potřebuju vědět, jak to skončí, takže tak.. :D Vydávat tentokrát budu míň často, ale snad dvě kapitoly tejdně jsou dostačující :) (úterý a pátek)..
 




Astrid postávala na okraji stále zničeného duhového mostu. Už uběhlo šest měsíců od té doby, co ztratila Lokiho a upadla do temnoty. Každý den se sem vracela truchlit po muži, kterého milovala, každý den se vyhýbala svým přátelům, kteří byli proti jejich lásce, každý den ignorovala pokusy svých rodičů jí pomoct.
Jediný s kým se stýkala, byl Thor, jaký byl oddělený od Jane. Zezačátku ho vinila, dokud si neuvědomila, že staršího prince to zranilo stejně jako ji. Odin a Frigga Lokimu lhali o jeho pravém původu, ale Thor vyrostl na stejné lži jako on. Nyní byl bůh hromu jediný, komu důvěřovala.
Stále bydlela v paláci a pokračovala ve svém tréninku, ale začínala se věnovat i temnější magii. V noci zůstávala vzhůru a studovala vše, co ji přišlo pod ruku. V Lokiho komnatách našla spoustu knih plných zakázaných kouzel, které před všemi ukrýval. Když se učila to samé co on, tak jí přišlo jako by byl stále nablízku a stále její součástí. Také si našla čas trénovat fyzičku, chtěla se stát ženou hodnou vzpomínek na Lokiho. Byla rozhodnuta stát se silnější, rychlejší a chytřejší. Cokoliv co mohla udělat, aby se zdokonalila, tak udělala.
Její normálně poddajné zvlněné vlasy se staly divočejšími a kudrnatějšími. Z nedostatku spánku měla pořád pod očima tmavé kruhy. Veselé lila odstíny vyměnila za tmavě fialové.
Kdykoli ji Thor přemluvil, aby šla s ním a setkala se s ostatními, tak slyšela, jak si za jejími zády povídají o tom, že je čím dál více jako Loki. Na začátku byla jeho opak, ale nyní se mu podobala každým dnem víc a víc. To byla jediná věc, z jaké byla šťastná, když musela trávit den ve společnosti Sif a trojice válečníků. Loki pohlcoval její myšlenky, vše ostatní bylo rozmazané.
„Astrid?“ přerušil její rozjímání Thorův hlas, cítila jeho ruku na svých zádech a napadlo ji, jak dlouho už tam asi stojí.
„Ano?“ odpověděla potichu.
„Říkal jsem, že musíme jít. Otec s námi chce něco důležitého prodiskutova,“ řekl vážně. Astrid si povzdechla, nijak netoužila vidět muže, který zničil její lásku.
„Dobrá,“ odvětila a vyhoupla se na hřbet svého černého koně. Dříve patřil Lokimu a byl na ni příliš velký, ale ona na něm stejně moc často nejezdila. Oba pobídli své hřebce a za chvíli dorazili k paláci.
„Otče, jsme zde,“ oznámil Thor, když s Astrid po boku vešel do trůnního sálu.
„Mám pro vás důležité zprávy,“ pronesl Odin a přešel k nim.
„Jaké?“ zeptal se Thor, nevěděl, co by mohlo být, tak závažného.
„Loki je naživu,“ prohlásil Všeotec a Astrid slyšitelně zalapala po dechu.
„Kde? Jak?“ vyhrkla okamžitě.
„Nevím jak, ale je na Midgardu a způsobuje problémy. Získal Tesseract, mocný artefakt, s jakým by dokázal rozpoutat peklo. Chce ho použít na ovládnutí celé planety,“ vysvětlil opatrně Odin. Cítil úlevu, že je jeho syn naživu, ale také věděl, že musí ochránit nevinné lidi před jeho hněvem.
„Musíme jít na Midgard. Musíme ho dovést domů,“ řekl Thor a snažil se vymyslet nějaký způsob, přemýšlel nad tím, už když se chtěl dostat za Jane, ale nepovedlo se.
„Ano, ale Bifrost je zničen,“ odpověděl Odin. Astrid k němu pomalu vzhlédla.
„Jak daleko jste ochoten zajít pro jeho přivedení zpět?“ zeptala se a tím k sobě přitáhla pozornost obou mužů.
„Ty znáš způsob?“ odvětil rychle Thor.
„Možná. Všeotče je tady zakázaná magie, jaká se dá použít k cestování. Vyžaduje ale spoustu temné energie,“ řekla.
„Nevím, odkud jsi vzala tyto informace, ale užívej je opatrně. S tímto druhem magie není radno si zahrávat,“ odvětil Odin.
„Loki je váš syn nebo ne? To, že jste mu tajili pravdu a on se poté cítil zrazený, ho dostalo do téhle situace. Je vaší povinností ho přivést domů, ať to stojí, co to stojí,“ prohlásila Astrid rychle, působíc na Odinův pocit viny, který se snažil skrývat.
„Dobrá tedy, Thore vyšlu tě na Midgard, abys našel Lokiho a Tesseract, jakmile se ho dotkneš, tak budeš moct použít jeho energii na přemístění zpátky na Asgard,“ pronesl Všeotec, znal použití temné magie, ale nechtěl o ní učit, jelikož věděl, jak moc jeho starší syn touží vrátit se za svou milou.
„Provedu to rychle, otče. Loki bude do večeře doma,“ řekl Thor.
„To teda ne, Thor nepůjde na Zem, pokud nemohu s ním,“ prohlásila Astrid, odmítala tady posedávat a čekat až se jí Loki vrátí. Její staré já by poslechlo a nedělalo žádný povyk, ale nyní se už nedala tak lehce ovládat.
„Astrid, Midgard není jako Asgard,“ upozornil ji Odin.
„S tím jsem dobře obeznámena, studovala jsem Zemi dostatečně, abych věděla, jak se na ní chovat. Přemýšlel jste někdy nad tím, proč když je schopný cestovat se nevrátil domů? Rozhodl se raději propadnout červí dírou, než čelit vám,“ odvětila.
„Má pravdu, otče. Ona je možná jediným důvodem, proč by Loki souhlasil s tím, že se vrátí na Asgard než spáchá více škod,“ zastal se jí Thor.
„Dobrá tedy, půjdete oba. Běžte se připravit.“

4 komentáře:

  1. Jůůů jsem táák ráda že jsi zvolila pokračování také mě moc zajímá jak to dopadne. Je to ůžasné a napínavé asi do pátku nepřežiji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Áááááááá!!!! Tak ty si nás mienila trápiť! A pri tom má poviedka pokračovanie???
    Je to úžasné a nie som si taká istá či moje duševné zdravie prežije len dve kapitoly za týždeň.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéj, já jsem ráda za pokračování! Je to super :D
    2x týdně? pro mě je to tak ideální :D

    OdpovědětVymazat
  4. Teším sa keď sa Astrid stretne s Lokim. Som zvedavá ako to bude prebiehať na Zemi. :)

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)