středa 23. dubna 2014

Astrid and the Avengers - Loki/OC - 7. kapitola (1. polovina)

Já vím, já vím :D Omlouvám se, že kapitola neni celá, ale Velikonoce mi trochu víc narušili harmonogram, všechny ty návštěvy rodin a podobně - určitě to chápete :) chybí mi poslední čtvrtka kapitoli, ale už nemám vůbec sílu a musím ještě udělat pár věcí do školy, takže druhá půlka bude zejtra.. :)


Loki záměrně nasadil masku, jaká neukazovala ani patrný náznak jakékoliv emoce. Thor Lokiho pozorně sledoval a došlo mu, že Loki nemá ani nejmenší ponětí, o tom co se ráno událo. Věděl, že říct mu to by nebyl nejlepší nápad.
„Bratře?“ zeptal se po dlouhé odmlce.
„Mm?“ Lokiho stálo spoustu sil dostat ze sebe, tak krátkou odpověď.
"Takže tomu tedy rozumíš? Byl to pouze omyl." pronesl Thor opatrně. Snažil se najít v bratrově obličeji nějakou reakci, ale neviděl žádnou a to bylo u Lokiho nejnebezpečnější.
"Ano, zcela rozumím." odvětil Loki hlubokým hlasem.
"Dobrá… Nuže, měl bych tě nechat tvým myšlenkám." řekl Thor, tak sebejistě jak jen dokázal, a opustil místnost. Potřeboval najít Astrid a oznámit jí, co před bratrem řekl.
Loki zůstal stát, vzteky bez sebe, ve své skleněné cele. Nemohl tomu uvěřit, i po tolika potížích, jakými si Astrid s Thorem prošli, mu ji jeho takzvaný "bratr" přebíral. Věděl, že Astrid stále patří jemu, ale to, že ji Thor vídá v tak soukromých situacích, ho přivádělo k šílenství. Ještě těžším to dělal fakt, že Loki s ní ještě nic takového nezažil. V hrudi opět ucítil ostré bodnutí žárlivosti. Loki si tiše pomyslel, jestli byl Thor první a jediný muž, jaký viděl její tělo. On sám si mohl pouze představovat, jak vypadá pod šaty. Bolelo ho, že nemůže nijak změnit události dnešního rána. Bolelo ho to dokonce víc, než to, že mu Astrid lhala. Astrid mu totiž nikdy nelhala a to ho donutilo zamyslet se nad tím, jestli mu lhala, aby ochránila jeho, Thora nebo samu sebe? Rozhodl se, že si odpovědi zjistí sám a to znamenalo vrátit se zpět ke svým starým trikům.
Thor procházel bez cíle chodbami. Zkontroloval každou místnost, ale vždy byla prázdná. Zeptal se i pár stráží, ale neměl štěstí. Astrid se mu nejspíše vyhýbala, jenže on ji zoufale potřeboval najít a varovat. Loki byl více nestabilní než kdy jindy. Kdyby se dozvěděl dnešní událost, tak by ho to mohlo popostrčit přes okraj. Thor se bál o Zemi i o Astrid.
Loki chvíli sledoval svého bratra, jak beznadějně bloudí po základně a poté se otočil druhým směrem a šel hledat Astrid. Vždycky ji dokázal najít mnohem lépe než ostatní, když byla rozrušená. Rychle změnil svou podobu z bezejmenného agenta S.H.I.E.L.D.u na Thorovu a zamířil ke skladišti. Netrvalo dlouho než ji našel, schoulenou za velkou přepravkou. Odkašlal si. Čekal na její první reakci až uvidí 'Thora', aby mohl posoudit, jak by měl v rozhovoru pokračovat. Astrid k němu zvedla pohled a protočila oči.
"Co chceš?" vyštěkla. Loki ucítil vlnu úlevy, byla na Thora naštvaná.
"Přeji si s tebou mluvit o dnešním ránu." odvětil jednoduše. Snad něco zjistí z jejích odpovědí.
"Už není o čem mluvit, jdi pryč." prohlásila, hromadila se v ní vina, kvůli jejímu zatajení před Lokim.

3 komentáře:

  1. Všetky prázdniny sú také, netráp sa. Už sa neviem dočkať zajtrajška. Je hrozné že tam každý každému klame, neskomčí to dobre.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo ty prázdniny a rodina ničí všechen volný čas na psaní já jsem také ve skluzu. Jinak kapitola moc hezká jsem z ní nadšená a vypadá to opravdu zamotaně :) Těším se na další :)

    OdpovědětVymazat
  3. No jo no, prázdniny....mě nabourává plány ještě přespání u kámošky (kde se teď nacházím) :D
    Kapitola pěkná a těším se na další. .. :D

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)