středa 30. dubna 2014

Astrid and the Avengers - Loki/OC - 9. kapitola

Předpokládám, že nejste tak asociální jako já a jste někdy venku, když jsou ty čarodějnice, ale stejně - tady je nová kapitola.. :D Mimochodem zapomněla jsem se zmínit, že už jsem konečně viděla CA a musim přiznat, že mě to nevzalo tolik, jako většinu :D nebudu spoilerovat (i když mi přijde, že jsem poslední člověk, jakej to ještě do minulýho tejdne neviděl:D) v kostce bych to napsala takhle: Bucky sice pěknej, ale Loki je pořád nejlepší, stekly mi asi jenom dvě slzy za celej film a nejvíc jsem asi byla mimo-natěšená-v šoku-takovej ten asdgfaezfajgdfz moment-prostěěěě víte co myslim :D u tý scény uprostřed titulků :D To je celý, už mlčim..



Astrid s Thorem vešli do laboratoře, aby si prohlédli velkou zbraň umístěnou na stole. Steve Rogers a Tony Stark požadovali vysvětlení.
"Ta věc je poháněna Tesseractem." řekl Thor, zatímco zkoumal dlouhé zlaté kopí.
"To je Fáze 2. Fáze 2 byla celá o Tesseractu a jeho užití k výrobě zbraní! Myslel jsem, že jste nás svedl dohromady, abychom zachránili svět, ne vám přinesli zbraň!" zakřičel naštvaně Steve.
"Fáze 2 s vámi vůbec nesouvisí. Souvisí s nimi." odpověděl Fury a ukázal na Astrid a Thora.
"S námi?" zopakoval Thor.
"Lidé se začali bát, když zjistili, zda nejsme ve vesmíru sami." vysvětlil Fury.
"Asgard si s vámi přeje žít v míru.“ odvětil Thor.
"Jenže ve vesmíru nejste jen vy.“
"Myslel jsem, že jsou lidé vyspělejší rasa.“
"Promiňte, lítáme snad my na vaši planetu a vyhazujeme věci do vzduchu?“ odsekl Fury. Astrid protočila oči.
"Vy lidé jste tak malicherní a titěrní." zasmál se Thor.
"Malicherní? Koukněte se na svojí společnici. Nepomohla ani v nejmenším, pouze vše zkomplikovala." odsekl Fury. Thor vzteky zavrčel.
"Astrid je z Asgardu a patří do rodiny, dávejte si pozor, co o ní říkáte." odvětil obranně Thor. Astrid to tiše sledovala.
"Vždyť spí a nepřítelem, doslova; agent je viděl ráno na záznamu!" zařval Fury a získal si pozornost všech v místnosti.
"Ten chlap se snaží ovládnout planetu a ty ani neudržíš nohy u sebe?!" vložila se do toho znechuceně Nataša. Astrid chápal její vztek. Loki jí sebral Clintona Bartona, muže o jakém Astrid věřila, že je Natašin milenec. Ale ani vědomí toho ji nepomohlo cítit se líp, když na ni ostatní koukali jako na levnou děvku.
"Co Astrid s Lokim dělají je jejich věc." bránil ji Thor a ochranitelsky umístil ruku na její ramena. Chvíli bylo ticho, než si Nataša všimla, že Bruce Banner má v rukou Lokiho kopí.
"Doktore, měl byste odejít někam do klidu." řekla pomalu a přešla k němu.
"Proč? Myslíte, že mě tohle naštve?" odpověděl Bruce, než si všiml, že drží zbraň. Položil ji zpátky, těsně před tím, než něco zasáhlo loď a všechny náraz odhodil. Vypukl chaos, Tony si šel pro brnění, Fury se rozběhl do kontrolní místnosti a Bruce s Natašou propadli podlahou. Thor pohlédl na Astrid.
"Běž zkontrolovat Lokiho, já bych měl jít za Bannerem a Romanoffovou. Jestli se Bruce nedokáže ovládat, tak mne budou potřebovat.“ řekl. Astrid přikývla. Když Thor zmizel, tak pohlédla na Lokiho žezlo, věděla, že by mohlo způsobit hodně škod. I přes její úsudek ho popadla a vyběhla ke skleněné cele. Ranilo ji, jak o ní smýšlí ostatní. Nebyla špatný člověk, ale chovali se k ní tak, protože milovala Lokiho. Její city se ale nikdy nezmění a tak věděla, že by se pohled ostatních na ni jen zhoršoval.
Loki začal konat ihned, jak byl  Helicarrier zasažen. Věděl, že jeho plán vychází perfektně. Cítil, že to zelené monstrum bylo vypuštěno, tudíž by s jeho nepřáteli nemělo být moc práce. Nebál se o Astrid, věděl, že se dokáže před Hulkem ochránit, je chytrá a bude se mu klidit z cesty. Loki jednoduše prošel sklem a rychle se zbavil stráží, musel se zasmát, když viděl, jak malý dozor mu Fury přidělil.
"Odcházíš?“ Loki se otočil a viděl Astrid stát ve dveřích s jeho kopím.
"Obávám se, že ano, lásko.“ odvětil, když se k ní blížil. Obtočil jí ruku okolo pasu, pevně si ji přitáhl a políbil.
"Pojď se mnou.“ zašeptal do jejích rtů, zatímco jí jemně bral svou zbraň z ruky. Astrid mu pohlédla do očí. Věděla, jaké to bude mít následky, ale byla to příliš lákavá nabídka.
"Půjdu.“ odpověděla potichu. Cítila vinu, kvůli Thorovi; ale kvůli ostatním vůbec. Loki se usmál, konečně budou doopravdy zase spolu. Pro oba bylo obtížné být na opačných stranách a teď, když se k němu přidala, cítil obrovskou úlevu.
"Namiř si to na přistávací plochu, vezmi si toto s sebou, nebudou se na nic ptát.“ podal jí zpět kopí. Astrid se na něj zmateně podívala.
"Ty nejdeš?“ zeptala se.
"Jdu, ale musím ještě něco vyřídit.“ ujistil ji Loki. Věděl, že by nesouhlasila s jeho plánem, jaký se týkal Thora, a tak se rozhodl počkat, až bude pryč.
"Moc se nezdrž.“ řekla a šla se připojit k Lokiho spojencům. Loki ji sledoval, jak odchází, než začal připravovat svojí past. Thor za chvíli přijde a až se to stane; Loki bude připraven. Vždy bylo lehké oklamat jeho bratra, byl moc důvěřivý.
Thor na chodbě naběhl do Astrid. Jakmile uviděl žezlo v její ruce, tak se zamračil.
"Co s tím chceš dělat?“ Tohle byla pro Astrid těžká část, zradit Thora, kvůli Lokimu.
"Jdu s ním, omlouvám se.“ odpověděla upřímně. Thor se s ní nesnažil hádat, nikdy to nedokázal.
"Musíme ho zastavit, ne podporovat jeho šílenství.“ snažil se ji přemluvit.
"Už jednou jsem ho ztratila, Thore. Nedovolím, aby se to stalo znovu.“ odvětila pevně. Thor si povzdechl a objal ji.
"Buď opatrná, sestřičko.“ zašeptal, než vyběhl směrem k vězení. Doufal, že Lokiho zastaví, ale bylo příliš pozdě, vběhl do pasti.

6 komentářů:

  1. Tak to já jsem teda stejně asociální jako ty..CA nekomentuju-taky nechci spoilerovat.. :D A kapitola je skvělá jako vždy..-Thora mám čím dál tím radši..až je mi ho docela líto.. :´( :D Těším se na další..

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ako som Thora neznašala v jednotke teraz je zlatý,správaniw Avwngerov ma.nijako naprakvapuje.:-P

    OdpovědětVymazat
  3. Bezva kapitola..! :D -mohla bych si tě přidat do oblíbených..? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kapitola skvělá. Jsou to ale parchanti zazlívat někomu to že má někoho rád. Moc se těším na další a neboj nejsi jediný asociál já jsem celý den trávila psaním.

    OdpovědětVymazat
  5. Na CA jsem byla už před týdnem, nebo dýl... Ale taky nechci spoilerovat :D
    Kapitola je super, těšim se na další. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Chudák Thor, ano chvilku je mi ho líto, ale stejně ho nemám ráda :D
    Krása! :)

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)