středa 12. února 2014

Astrid - Loki/OC - 1. kapitola

Jelikož jsem stále na bodu mrazu s mojí povídkou, našla jsem si rozptýlení. :D Projížděla jsem fanfiction.net a zaujal mě popis týhle kapitolovky, tak jsem si řekla, že to zkusim... Dala bych ho sem, ale podle mě je to dost velkej spoiler, takže kdo chcete můžete si to najít, kdo ne, tak se nechte překvapit. :D
Mimochodem, už jste viděli Coriolanuse? <3 Já z toho byla úplně hotová. :D

Děj začíná ještě před prvním filmem.




Loki seděl ve zlaté hale se znuděným výrazem ve tváři. Thor už zase vyprávěl jednu ze svých slavných historek z boje. Fandal se přidal, tak nadšeně, že se jeho poslední románek málem uhihňal k smrti. Loki se neobtěžoval naučit se její jméno, protože příští týden bude pravděpodobně vyměněna za jinou. Fandral byl u žen oblíbený a zdálo se, že si jejich přítomnost užívá pouze tehdy, když ho vychvalují a věnují mu svou plnou pozornost. Jakmile ho jedna začala nudit nebo s ní byl moc dlouho, hned přešel ke svojí další fanynce. Hogun byl více odměřený a většinou toho moc nenamluvil, Loki ho měl z jejich trojky válečníků nejradši. Poslední z tria byl Volstagg, který se více zajímal o jídlo než o ženy. Ten muž byl neustále hladový, a když neměl po ruce jídlo, byl velmi nevrlý.
Tato trojice spolu s Thorem a Lokim tvořila mužskou část skupiny. Byly tady dvě ženy, které se k nim pernamentně připojovaly. Lady Sif a Lady Astrid. Sif byla silná bojovnice a po boku trojice válečníků/bojovníků ji nikdy netrápilo, že je jediná žena. S Lokim se neměli moc v lásce. Sif by vždy zaujala místo na straně Thora a na Lokiho shazovala všechno špatné. Astrid na druhou stranu byla Lokiho jediná skutečná přítelkyně ze skupiny. Taky studovala magii jako on, ale byla zkušenější v oblasti léčení a obrany. Nekoukala na Lokiho špatně, jako někdy ostatní. Byla chápající, chytrá, citlivá a trpělivá. Loki měl rád tyhle vlastnosti. Užíval si konverzace s ní a obdivoval její laskavost. Vyrůstala se skupinou, a ačkoliv byla nejslabší článek v boji, často byla ten nejzákladnější. V některých chvílích její léčitelské schopnosti rozhodovali mezi životem a smrtí ostatních bojovníků. Její skromnost jí ovšem nedovolala vytahovat tyto chvíle jako svůj trumf, ale Loki na ně nikdy nezapomněl. Časy, kdy myslel, že ztratí jednoho z válečníků, svého bratra nebo dokonce i svůj život. Loki sice byl velmi bystrý a dokázal se vyhýbat ranám, ovšem i on zažil takové selhání, že ho dokázal zachránit jen jemný dotek Astrid.
Astrid byla také znuzená Thorovým příběhem. Všichni z nich se účastnili boje, o kterém mluvil, a byla si jistá, že už jeho převypravování slyšela několikrát. Ani se jí nelíbilo, jak Thor všem předhazuje své úspěchy a ostatní úplně vynechává. Samozřejmě na sobě nedala znát, že by jí to nebavilo nebo dokonce se jí to nelíbilo, protože Thor se lehko urazil. Po těch společných letech věděla, jak se chovat, aby všichni byli šťastní a tak to měla nejradši. Věděla, že Hogun je tichý, ale všímavý, takže být milá bylo nejlepší. Volstagg byl nejšťastnější, když mu donesla pečivo a nějakou speciální lahůdku. Fandral si užíval komplimenty, ale pro svoje vlastní bezpečí ho moc nevychvalovala. Sif byla její jediná přítelkyně, takže si byly velmi blízké. Bylo jednoduché udělat ji šťastnou, stačilo blouznit kolem kluků. Všechno co Astrid musela dělat, bylo poslouchat.
Uslyšela lehké povzdechnutí a podívala se na Lokiho, který seděl nalevo od ní. Věděla, že se nudil, jeho oči byly skleslé navzdory jeho falešnému úsměvu, který udržoval, kvůli Thorovi. Lokiho bylo nejtěžší udělat šťastným, přes jeho privilegovanou výchovu se zdál nešťastný. Jak stárli, bylo čím dál jasnější, že králem se stane Thor, zatímco Loki si najde jinou cestu jak zazářit, ale vědělo se, že to pro něj nebude nejjednodušší. Všichni kromě Thora viděli, jak na něj Loki žárlil, kvůli jeho upřednostňování Odinem. Sourozenecká rivalita mezi nimi byla velká. Thor si to nejspíše neuvědomoval, protože přirozeně dosáhl více věcí, než jeho bratr. Ale Astrid viděla, jak moc se Loki snaží s ním soupeřit. Thor byl od přírody silný a jeho osobnost ho dělala oblíbeným u většiny lidí. Loki místo toho tvrdě dřel na svých schopnostech a snažil se použít svojí inteligenci k přesvědčení lidí. Často na něj v porovnání s Thorem zapomínali. Astrid si ho všímala nejvíc. Nebyla tak silná jako Sif a také studovala. Věděla, jak moc Loki pracoval na tom, aby byl tak dobrý v magii, jak byl. Věděla, jak moc to Lokiho bolelo, když Thor odbyl jeho schopnosti jako nic víc než triky. Věděla, jak frustrovaným se mohl stát poté, co jeho síly přesvědčování byly ignorovány, zatímco Thor se svým přímým přístupem sklízel úspěch. Další povzdech přerušil Astrid její tok myšlenek. Usmála se a odkašlala si: „Thore, příteli. Víš, jak moc miluji, když vyprávíš tento příběh, ale obávám se, že už musím jít. Otec pozval důležité hosty na večeři a já slíbila, že přijdu. Snad mne chápeš.“ řekla zlehka. Přestože odchod při Thorových historkách by ho normálně urazil, Astrid byla jemná duše a bylo lehké jí odpustit. Nebyla z královské rodiny, ale její otec byl důležitý člověk, který bojoval po Odinově boku během válek. To znamenalo, že večeře s určitými lidmi nemohla nikdy propásnout a Thor to věděl.
„Jistě, jdi domů opatrně,“ odpověděl se svým typickým hlubokým hlasem.
„Vlastně jsem doufala, že bys mohl na chvíli postrádat Lokiho? Nerada chodím v noci sama.“ řekla s úsměvem. Dokázala se o sebe postarat, ale napadlo ji, že by mohla Lokiho zachránit od zbytku příběhu. Thor se zasmál.
„Je jen tvůj Astrid. Loki stejně moc pro boj není.“ řekl, aniž by si uvědomil svou urážku. Loki byl samozřejmě zvyklý na bratra drzou povahu, stoupl si a spojil ruce za zády a nechal Astrid ukazovat cestu. Když se ocitli venku, uvolnil se a lehce se usmál.
„Nemyslím si, že jsi ten typ, co potřebuje doprovod,“ vyjádřil se, zatímco zaujal své místo vedle Astrid.
„Většinou ne, ale když nás tvůj bratr uspává, napadlo mě, že možná potřebuju někoho, kdo dohlédne na to, abych neupadla do spánku během své cesty,“ odpověděla s hravým úsměvem. Lokimu cukl jeden koutek.
„Ale to ovšem nesmíme říct před mým milým bratrem,“ řekl s velkou dávkou sarkasmu. Líbilo se mu, že Astrid neuctívala půdu, po jaké Thor prošel, jako někteří ze skupiny.
„No tak, Loki. Ty a já jsme tuhle historku slyšela snad pětkrát, a ani jednou nezmínil, jak jsi nás skryl v kouři, abychom mohli uniknout. Nebo jak Fandral bojoval s několikrát zraněnou rukou. Dokonce, ani jak ho Sif zachránila před tím bojovníkem, kterého Thor zrovna neviděl.“ pravila Astrid a pohlédla na mladšího prince.
„Vynechala jsi tu část, kde by Fandral svou ruku ztratil, kdyby nebylo tebe,“ řekl Loki upřímně.
„Prosímtě, mě neustále musejí v boji ochraňovat, kdybych tam nebyla, měli by všichni o hodně míň zranění,“ dívala se do země.
„Nebo bychom byli všichni dávno mrtví. Měla by sis dávat více zásluh.“ prohlásil Loki otevřeně. Vzhlédla a usmála se na něj.
„Všichni mí přátelé naživu, to jsou jediné zásluhy, jaké potřebuji,“ odvětila. Dále šli mlčky, mezi nimi nikdy nepanovalo nepříjemné ticho. Loki využil volnou chvíli k odpočinku, protože věděl, že zítra začne Thorova příprava ke korunovaci. Jakmile to začne, už nebude moci předstírat, že Thor nebyl upřednostněn před ním.

5 komentářů:

  1. Krasne, mohlo byt trochu viac akcie :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli plánuješ překládat dál, tak sem s tím, líbí se mi, že hlavní hrdinkou není smrtelnice, je to takové neobvyklé:)

    - Lucy

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm tak tohle se mi líbí s překladen nepřestávej je to super těším se na další a i na tvoje osobní povídky

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi ten nápad a tvůj překlad je dokonalý, čte se to vážně samo :) Určitě si přečtu další díl, jen mám takový pocit, že se Loki dřív či později naštve XD Super, ale zároveň se těším na TVÁ další dílka :)

    OdpovědětVymazat
  5. skvelý preklad. Poviedka vyzerá zaujímavo. :) Som zvedavá na ďalšie kapitolky :)

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)