pátek 14. února 2014

Astrid - Loki/OC - 2. kapitola

Dneska asi bez zbytečných vytáček :D Prostě krásnýho Valentýna, ať už ho budete trávit sami - jako já  - na tumblru s hromadou jídla nebo patříte k té méně zoufalé části a někoho máte. :)

Kapitola jako vždy pod perexem. :)


Loki tiše seděl u velkého stolu a poslouchal Odina, jak mluví o různých vůdcovských situacích. Nesnášel to. Přestože už bylo řečeno, který z dvou bratrů bude králem, Loki se stále musel účastnit všech těch “kralovacích lekcí“. Většinou Odin vysvětloval, co všechno král musí dělat, jak se zachovat v různých situacích, všemožné rady, jaké ho napadly. Thor a Loki vyrostli na těchto proslovech, ale Odin si zamanul, že je důležité, aby jim to stále opakoval i v dospělosti. Také chtěl prodiskutovat, co všechno oni oba musí udělat, až bude Thor králem. Zrovna dokončil vysvětlování korunovace.
„Loki, jakmile se Thor stane vládcem, bude tvou povinností podporovat ho všemi způsoby. Budeš jeho pravá ruka. Musíš ukázat, že stojíte na stejné straně za všech okolností. Vím, že v minulosti jste měli spory, jako všichni bratři, ale jste královská rodina a jako dospělí se tak musíte i chovat. Jako dospívajícím jsme vám to přehlíželi, ale hned jak odejdu, právě vy dva se stanete terčem kritiky a musíte se stát perfektními příklady pro království.“ pravil Odin vážně.
„Ano, otče,“ jednohlasně odpověděli. Loki skryl svou nespokojenost, jak už byl zvyklý.
„Je ještě jedna věc o jaké si musíme promluvit a měl jsem vás s ní obeznámit dříve,“ v Odinově hlase zaznělo tolik autority, že si oba uvědomili, že se musí soustředit.
„Co je to, otče?“ řekl Thor se zájmem, což u něj bylo nezvyklé. Většinou se na těchto lekcích nudil.
„Thore, když se staneš králem, bude se očekávat, že si vezmeš vhodnou ženu,“ pravil Odin. Thor se zasmál.
„Ano, časem se ožením. Nemám žádnou touhu ulehávat do postele s mužem nebo ženou ulice,“ odvětil Thor, aniž by zcela pochopil, co Odin říká. Odin lehce zavrčel.
„Pošetilý chlapče, to není to, co navrhuji. Je zvykem, že král se ožení velmi brzy po své korunovaci. To znamená, že musíš být zasnouben, než tě budu moci učinit králem.“ vyštěkl Odin. Thor konečně pochopil, stejně jako Loki, který byl tichý, ale poslouchal pozorně, zajímalo ho, jestli Odin vybere Thorovi nevěstu sám. Velmi ho těšila představa, že Thor si bude muset vzít nějakou tupou šlechtičnu.
„Musím být zasnouben? Ale já se ještě žádné ženě nedvořil.“ řekl Thor, neměl v úmyslu usazovat se, vzhledem k tomu jak se těšil pozornosti, jakou ho ženy zahrnovaly.
„Musíš najít ženu, která bude vládnout po tvém boku. Je to zvyk. Nevyber si jen tak ledajakou, vyber tu, která ti bude schopna pomoci v jakékoliv situaci.“ radil Odin.
„Takhle sis zvolil matku?“ zeptal se Thor.
„Ne, já byl dost šťasten a byl jsem zamilovaný, než jsem se stal králem. Ale pokud si nepřeješ odložit korunovaci, dokud nenajdeš lásku, navrhuji, aby sis vybral někoho, s kým dokážeš spolupracovat.“ odpověděl Odin. Thor chvíli potichu seděl, Loki ho sledoval a pomyslel si, že je to poprvé co se Thor doopravdy nad něčím zamýšlí.
„Astrid. Ona by byla perfektní.“ řekl Thor rozhodně. Lokimu v nevíře zíral před sebe, stálo ho všechny síly udržet aspoň minimálně přesvědčivý výraz klidu. Astrid byla vždycky jeho oblíbenkyně, zajímalo ho, jestli si ji právě z tohoto důvodu Thor vybral. Vřel v něm hněv. Hned v ten moment, kdy Thor vyslovil její jméno, Loki věděl, že ho nemůže nechat si ji vzít. Trvalo mu jenom malý moment uvědomit si, že ji chce pro sebe. Byli si blízcí a ona byla jeho jediný pravý přítel. Byla souzena jemu, ne Thorovi.
„Astrid je půvabná dívka, šlo by jí to velmi dobře,“ odvětil Odin, potěšen rozhodnutím jeho syna.
„Ano, to je. Ale nemyslím si, že by byla jedna z těch, které přistoupí na sňatek lehce.“ povzdechl si Thor a Loki ucítil na moment naději, že Astrid bude příliš chytrá, než aby ihned přijala bratrovu nabídku.
„Na korunovaci je čas. Získej její srdce stejně, jako jsi získal srdce lidí. Teď běž a přemýšlej o tom, co musíš udělat.“ usmál se Odin. Lokimu se sevřelo břicho, při pomyšlení na to, jak ji Thor okouzlí. Vždycky okouzlil ženy, dá se Astrid, tak lehko získat? Oba bratři opustili otcovu pracovnu a šli společně dlouhou chodbou.
„Odpusť, bratře, ale nehodila by se k tobě více Sif? Sdílíte touhu po boji.“ začal Loki pomalu, věděl, že musí rychle napravit situaci. Thor se usmál a silně ho poplácal po rameni.
„Pravděpodobně ano, ale Astrid se více hodí pro svatbu. Bude jednodušší ji zpracovat.“ ušklíbl se Thor. V Lokim všechno vřelo. Jednodušší ji zpracovat?! Byla pravda, že Astid nikdy moc neodporovala, proto aby ostatní byli šťastní, ale představa, že se stane Thorovou ženou, nutila Lokiho plivat oheň.
„Nikdy mi nepřišlo, že by tě přitahovala,“ Loki se snažil vypadat klidně.
„Je pravda, že je poněkud prostá, ale pořád docela pěkná,“ odpověděl Thor, jako vždy nevědom svých urážek. Loki od něj odvrátil zrak.
„Je tady spousta nádherných žen z urozených rodin, které o tebe již prokázali zájem. Nebylo by jednodušší zvolit jednu z nich?“ řekl Loki. Thor se znovu zasmál.
„Žádná z nich pro mne není výzva. Kdybych tě neznal lépe, řekl bych, že žárlíš, bratře.“ Thor Lokiho znovu poplácal po rameni a Loki byl znovu donucen odvrátit pohled, věděl, že kdyby něco takového přiznal, pouze by to zesílilo Thorovu touhu po Astrid. Thor si nevědomky bral odjakživa vše, po čem Loki toužil. Když byli děti, byly to hračky, poté pozornost rodičů. Nyní to byla přízeň lidí a Loki pevně věřil, že se ženou by to bylo stejné.
„Nežárlím, to ne. Jednoduše si nepřeji vidět svého bratra a jednu ze svých drahých přítelkyň skončit v nevhodném sňatku. Nemáte toho moc společného a já pevně věřím, že společná vášeň je potřebná ke zdařilému manželství,“ odpověděl Loki, schovávajíc své emoce pod maskou starostlivého znepokojení. Thor se usmál.
„Ty mne vždy hlídáš, bratře. Ale buďme upřímní, co ty víš o úspěšných vztazích? Nikdy jsi neukázal zájem o žádnou ženu. Astrid možná není bojovnice od přírody a nemáme zrovna moc společných věcí, ale pořád si můžeme dodávat vášeň vzájemně.“ mrkl Thor. Loki pevně sevřel pěsti, ale neřekl nic. Vždy to bylo Thorovo mužné svalnaté tělo, co přitahovalo ženy, ne jeho osobnost nebo mozek. Loki věděl, že bude muset zasahovat při každé šanci toto napravit.

6 komentářů:

  1. Thor je tak protivný a slepý, že to ani možné nie je! Chudák Loki!
    Skvelá kapitola kedy bude ďalšia?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle nene! Jestli si Thor vezme Astrid, asi ho zaškrtím. Na dálku.
    Líbí se mi tvůj překlad, je fajn, že se do toho někdo pustil:)

    - Lucy

    OdpovědětVymazat
  3. Já věděla že se to stane..! Ajajaj, Thore, proč jsi tak slepý?! :D Jakmile došlo na řeč o vdávání, bylo mi jasné, kam se povídka bude ubírat XD Loki, bojuj o svou lásku! XD Já ti věřím! *A mimochodem, nejlepší by bylo, kdyby si u toho nezabil všechny kolem :D

    OdpovědětVymazat
  4. Thor je taký zadubený pako! Keby si všímal aj iných nie len seba samého, možno by si všimol, že Lokiho žiarlivosť a obavy sú skutočné! Skvelá kapitolka. Ďakujem. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Konečne som našla nejaký fajn príbeh s Lokim a Thorom! Čoskoro sa vrhnem aj na ostatné! ^^ :) velmI má to zaujalo

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)