neděle 16. února 2014

Astrid - Loki/OC - 3. kapitola

Už je vlastně neděle, takže tady je nová kapitola :D Pro mě je strašně těžký, když něco přeložim, tak to hned nezveřejnit a počkat třeba ty dva dny.. Úplně jsem taková vynervovaná a musim to sem dát co nejdřív :D
 Kapitola je dneska o něco delší.. 



Astrid seděla se Sif v hale a bavily se o posledním rozchodu, jaký postihl Fandrala, zatímco ten pil víc vína, než by měl společně s Volstaggem. Dnes měl Thor první lekci, která ho měla připravit na kralování, a všichni čekali, až jim o tom přijde vyprávět. Astrid se více obávala o Lokiho. Věděla, že tam musí sedět také, s vědomím, že jeho koruna nebude. Zajímalo ji, proč Odin toto považoval za dobrý nápad. Pouze doufala, že Loki bude v pořádku. Velké dveře do místnosti se otevřeli, když Thor vkročil se sebevědomým úsměvem a Loki šel tiše za ním. Všichni se na ně usmáli.
„Mí přátelé! Je dobře, že jste zde. Dnes bychom měli pít, tancovat a jíst! Abychom oslavili můj první den přípravy.“ oznámil Thor vesele a ihned povolal pár sluhů, aby donesli, co bylo třeba. Astrid napadlo, jestli je nadměrné pití zodpovědnou volbou pro budoucího krále, který bude mít další lekce hned ráno. Nevěděla, že Thor myslel, že by to byla skvělá příležitost k začátku jeho sbližování s ní. Rozhodla se to tedy přejít, protože pití obvykle vedlo k Lokiho uvolnění a přidání se k zábavě.
„Tak já půjdu a přivedu nějaké dívky, aby se k nám přidali,“ řekl Fandral a rychle odběhl použít své kouzlo na nejbližší oběti.
„Takže lekce šly dobře, Thore?“ usmála se Sif. Thor přešel místnost a posadil se mezi ní a Astrid.
„Dámy, vlastně to bylo podobné všem ostatním lekcím s otcem, ale ve skutečnosti, to znamenalo mnohem více,“ vesele se zasmál a plácl Astrid po stehně. Opět silněji než zamýšlel, takže ji to zabolelo, ale přehlédla to, protože věděla, že Thor se takto choval vždy, když měl dobrou náladu. Loki si ale všiml, že Thorova ruka zůstala ležet na jejím stehně o dost déle, než bylo přípustné. Co ho zmátlo, bylo, že Thor dal ruce okolo ramen obou dívek.
„Teď, která z vás si se mnou zatančí jako první?“ zeptal se s úsměvem.
„Netancuješ většinou s dámami od dvora?“ Astrid věděla, že to je spíše ten typ, jakému Thor většinou věnuje svojí pozornost.
„Ne, jistěže ne. Vy dvě jste pro mne velmi drahé. Astrid ty mi musíš slíbit tanec. Neměl jsem to potěšení už delší dobu.“ řekl Thor. Loki byl rád, že Astrid byla lhostejná k flirtování, o jaké se Thor pokoušel. Když jste přátelé tak dlouhou dobu flirtování se může zdát pouze jako dobromyslné škádlení.
„Samozřejmě, Thore, víš, že si se mnou můžeš zatančit kdykoliv. Ale budu pravděpodobně dělat společnost Lokimu, vždyť víš, že on není zrovna na oslavy.“ odpověděla Astrid a podívala se na mladšího prince. Lokimu ucukly rty do upřímného úsměvu, když mu došlo, jakou pozornost mu Astrid věnuje.
„Nesmysl! Loki se potřebuje naučit nebýt takový samotář.“ prohlásil Thor. Věnovala mu nedobrovolný malý úsměv, nebyla si jistá, proč jí Thor věnuje tolik pozornosti. Naštěstí v tu chvíli vešel jeden ze sluhů s pitím a Astrid mu rychle přispěchala na pomoc. Mezitím přišel i Fandral s více hosty, než se předpokládalo.
Zanedlouho začala hrát hudba, lidé tancovali a Volstagg hodoval v rohu místnosti. Astrid nebyla zrovna nejvyšší, takže se často ztrácela v davu, díky čemuž se jí většinou lehko podařilo vytratit se. Dnešek byl ale jiný. Thor se na ni nalepil se svým cílem a Loki se nalepil na Thora. Při jejich tanci se Thor snažil o konverzaci, ale naštěstí hudba byla natolik hlasitá, že si mohli pouze užívat tichou společnost toho druhého. Astrid měla Thora ráda, ale byla radši, když byli s celou skupinou, než sami, protože se neměli o čem bavit. Tedy Thor se dokázal bavit s každým, ale Astrid byla stydlivá a hodně se držela zpátky. O dost lépe vycházela s Lokim, u kterého jí přišlo, že ji chápe lépe. Měli spoustu společného a dokázali se spolu bavit hodiny. Astrid se rozhlédla a uvědomila si, že Loki není poblíž. Zezačátku je sledoval, ale jak se protancovali do středu, tak je ztratil z dohledu.
„Dala bych si další víno!“ musela Astrid zakřičet na Thora, aby jí slyšel. Věnoval jí obrovský úsměv a šel pro její pití. Když zmizel v davu, oddechla si úlevou. Její plán fungoval, ostatní dívky se začali hrnout na Thora, a zatímco byl rozptýlený, utekla do zahrady, aby si pročistila hlavu. Už toho vypila víc než normálně, pouze aby se vyhnula hovoru. Tušila, že ji druhý princ zahlédne při odchodu a bude ji následovat.
„Neužíváš si bratra ladné taneční pohyby?“ řekl Loki a vylekal Astrid, když se vynořil ze tmy.
„Loki! Většinu večera jsem tě neviděla. Jak jsi mě našel?“ zeptala se, protože se snažila odejít co nejnápadněji.
„Vždy na tebe dávám pozor na oslavách, vím jak tě najít v davu,“ odpověděl a posadil se na nejbližší lavičku. Astrid se k němu přidala a s lehkým srdcem přijala jeho pohár vína. Sdílet něco s Lokim jí nevadilo, zejména po několika drincích.
„Thor se dnes večer choval zvláštně,“ prohodila. Loki se usmál nad tím, jak rychle prokoukla bratrovo chování.
„Byl to dlouhý den a má hodně věcí, s jakými se musí vypořádat,“ odvětil. Věděl, že mohl Astrid říci rovnou, že si ji Thor chce vzít, ale nebyl si jistý, jak by na to reagovala. Šance stát se královnou byla lákavá pro každou ženu a Thor samotný byl obvykle také lákavá nabídka. Loki doufal, že zvládne změnit bratrův názor, než Astrid podlehne jeho šarmu. Vzal si od ní zpět své víno a také se napil.
„Neměl bys to pít. Musíš mít čistou hlavu na zítřejší lekci.“ řekla Astrid svým mateřským způsobem. Byl to takový její zvyk, jak si Loki všiml.
„Nevšiml jsem si, že bys v pití zastavovala i Thora.“ Loki si dal velký doušek vína. Po dnešku to potřeboval.
„Myslela jsem, že Thor by se z toho mohl zítra ráno poučit sám,“ potutelně se usmála.
„Jsi pěkně zlomyslná,“ usmál se, „to se mi docela líbí.“
„Ty máš co říkat. Nemysli si, že jsem si nevšimla těch nehod v Loki-stylu. Musím uznat, že byla sranda slyšet Fandrala ječet jako holku, kvůli tomu velkému pavoukovi co jsi vykouzlil.“ usmála se a napodobila jeho křik.
„Jako by byla moje vina, že jeden z největších bojovníků Asgardu se bojí pavouků. Navíc nešlo odolat, když se tam vychloubal se svojí statečností.“ řekl Loki. Oba se zasmáli.
„Je dobré vidět tě rozptýleného. Nenechala bych tě samotného, kdyby se Thor tolik nedomáhal tance se mnou.“ pravila Astrid vážně.
„Ano, když jsi tu nebyla, abys mě udržela čestného, tak jsem našel si jiný způsob, jak se pobavit,“ odpověděl. Ucítil bodnutí žárlivosti, když mu došlo, že Astrid skutečně upřednostnila Thora před ním, alespoň na oslavě.
„No, teď už jsem tady,“ usmála se na něj. Oplatil jí pousmání a uvolnil se, jak už začal pociťovat efekt alkoholu. Opřel se o ni a užíval si ledový noční vzduch. Byl klid, až na tiché zvuky slavnosti, které k nim doléhali ze sálu, a on si mohl užívat závan vůně Astrid. I přestože pila a tancovala s Thorem, stále z ní cítil její obvyklý sladký nádech, který měl rád.
„Ano, už ano,“ odvětil svým hlubokým sametovým hlasem. Astrid si položila hlavu na jeho rameno. Tyhle chvilky byly její oblíbené.
„Tady jste!“ Thorův hlas zaplnil zahradu a Loki i Astrid se rychle narovnali.
„Thore,“ pousmála se Astrid, ale byla zklamaná, že její chvilka s Lokim skončila tak rychle. Ale stejně to bude její oblíbená část večera. Thor si sedl vedle ní, takže byla zmáčknutá mezi bratry. Podal jí víno, pro které ho původně poslala.
„Užíváte si zahradu beze mne?“ zeptal se Thor s úsměvem a ignoroval svého bratra, jako by pro něj nebyl žádná konkurence.
„Jen si užíváme čerstvý vzduch. V hale bylo už moc dusno.“ odpověděla a napila se ze svého poháru.
„Ano, to máš pravdu. Každopádně myslím, že to nejlepší co se dá vidět v zahradě je třpyt tvých očí v měsíčním svitu.“ řekl Thor a záměrně se podíval Astrid do jejích hlubokých hnědých očí, tmavý odstín skutečně odrážel hvězdy. Ačkoliv to znělo velmi neautenticky, stačilo to, aby se Astrid začervenala. Nebyla zvyklá na tolik pozornosti.
„Děkuji,“ zašeptala.
„Je to pravda. Máš nádherné oči. Nemá snad, Loki?“
„Ano, jsou velmi krásné.“ prohlásil Loki. Astrid cítila, že se červená ještě více. Lokiho souhlas byl na ní moc.
„No nejste vy dvojka svůdníků,“ řekla hravě, aby zakryla svůj stud.
„Chtěla by ses se vrátit na taneční parket?“ zeptal se Thor. Zakroutila hlavou.
„Myslím, že pro mne už noc skončila. Vy dva byste měli jít do postele také. Nemáte náhodou lekci za přibližně sedm hodin?“ usmála se a Thorovi úsměv zamrzl na tváři, když si uvědomil, kolik je hodin.
„Máte pravdu. Musím poslat všechny pryč.“ prohlásil a odkráčel zpátky do paláce. Loki protočil oči.
„Hlupák. Nechal tě tady, abys došla domů sama. Doprovodím tě. Vím, že bys to zvládla, ale přeci jen jsi měla dost vína a je pozdě.“ rozhodl Loki a doufal, že si Astrid všimne, jak bezohledný Thor dokáže být. Dopila svůj pohár a usmála se.
„Bude mi potěšením, pane,“ popíchla ho a čekala, až jí nabídne rámě. Noc nakonec dopadla lépe, než přepokládala.

8 komentářů:

  1. Koukám, že tady taky někdo nemůže spát :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvele. Nevedela som sa dockat. Bolo to vazne pekne ale zase Thor! Ze vsetko musi byt tak ako on chce!!! Vrrrrr!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to bylo úžasné těším se na další

    OdpovědětVymazat
  4. Obyčejně Thora neřeším, ale tady mi tak pije krev, že je to až neuvěřitelné!

    - Lucy

    OdpovědětVymazat
  5. Bože, jak může být Thor pro Lokiho konkurence?! No jo, fanynka se nezapře. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Moc povedený, ale taky mě štve ten Thor :D

    OdpovědětVymazat
  7. Thor je pekne otravný :). Páčilo sa mi, ako na ňu Loki dával pozor. Uuuu, budú spolu sami. Myslím teda Lokiho a Astrid. Super. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Je to opravdu báječné..... ten Thor je ale hlupák. Myslím že mezi Astrid a Lokim se něco klube... :4

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)