sobota 22. února 2014

Astrid - Loki/OC - 6. kapitola

Dobré ráno :D doufám, že se dneska stane něco zajímavýho, když je ten Ragnarök, i když asi ne, tak vám jenom popřeju krásnej víkend :) mimochodem Thor mě vytáčí úplně stejně jako vás :D Ale Loki má přece vždycky plán. :)



Astrid přešlapovala před Odinovým stolem. V jeho soukromé pracovně se ocitala jenom vzácně. Věděla, že tady musí být něco důležitého, co chce Všeotec probrat. Odin si ji dlouze prohlížel, byla malinko nervózní a nebyla si jistá, že vypadá tak jak by se očekávalo, vzhledem k jejímu společenskému postavení.  Vyrostla s Thorem a Loki, Odin věděl, že by z ní byla výborná královna.
„Astrid, určitě tě zajímá, proč jsem tě sem dnes ráno pozval.“ promluvil a dívka mu věnovala milý úsměv.
„Je to něco co jsem udělala, pane?“ zeptala se, protože si vzpomněla, že když tu byla naposledy, tak jí Odin děkoval. Skupina se právě vrátila z boje, a i když to Thor nepřiznal, Odin byl informován, že Astrid zahojila jeho nohu a díky tomu ho zachránila před smrtí.
„To zrovna ne. Mám pro tebe nabídku.“ řekl a zkoumal její reakci.
„Jakou nabídku byste vy mohl mít pro mě?“
„Jsi mocná kouzelnice a učení ti jde velmi dobře. Takže bych ti rád nabídl šanci cvičit u našeho královského léčitele. Vím, že nemáš ráda bitvy, tudíž by to byla dobrá příležitost využít své schopnosti někde jinde.“ vysvětloval opatrně. Astrid se usmála.
„To by bylo úžasné.“ odvětila nadšeně.
„Je tu ještě jedna věc. Pokud přijmeš mou nabídku, budeš se muset přestěhovat do paláce, aby nám tvé schopnosti byli lépe k dispozici.“ řekl Odin. Astrid se na chvíli zamyslela a přikývla.
„Nemyslím, že to bude problém. Stejně jsem strávila velkou část života v těchto zdech.“ pousmála se.
„Dobře. Nechal jsem ti připravit pokoj. Bude blízko ložnicí mých synů. Myslel jsem, že tam by to pro tebe mohlo být pohodlnější.“ pravil. Věděl, že jeho řeč byla úspěšná a Astrid nepojala žádné podezření.
„Kdy si mám nastěhovat věci?“ zeptala se šťastně.
„Nejlépe už dnes. Ale pochopím, pokud potřebuješ nějaký čas. Tvůj trénink začne, až budeš připravena.“ řekl Odin klidně.
„Oh wow, ok. Jdu ihned začít s balením. Děkuji, Všeotče.“ Astrid se poklonila.
„Nemáš vůbec za co. A samozřejmě s námi odteď budeš jíst.“ dodal Odin rychle. Astrid se zarazila.
„Ale já myslela, že pouze rodina zasedá k jednomu stolu.“ odpověděla, protože věděla, že nikdo jiný s nimi nejí. Odin se lehce zasmál.
„Vždyť ty jsi skoro část rodiny. Vždy jsi byla.“ odvětil, pobavený dívčiným zmatením. Astrid se ostýchavě usmála.
„Děkuji.“ řekla a znovu se uklonila, než rychle odešla z pracovny. Thor a Loki čekali před otcovou studovnou a oba vypadali překvapeně, když viděli, jak z ní vychází Astrid.
„Astrid, co tady děláš? Ne, že bych nezbožňoval, že tě vidím.“ řekl hned Thor. Dívka se na oba usmála.
„Byla jsem pozvána, abych cvičila pod královskou střechou! Nastěhuji se už dnes!“ řekla nadšeně. Loki zůstal zírat. Nemohl tomu uvěřit.
„To jsou skvělé zprávy. Teď můžeme strávit o dost více času společně!“ zvolal Thor a sevřel ji do medvědího objetí. Usmála se a také ho objala.
„Ano, bude to zábava.“ odpověděla šťastně a podívala se na Lokiho, který dosud nic neřekl.
„Nestůj tam jen tak, bratře, popřej jí.“ šťouchl ho Thor.
„Ano jistě, dobrá práce. Vážně si to zasloužíš. Vždy jsi měla velký talent.“ řekl Loki upjatě a podal jí ruku. Přál si, aby jí také mohl obejmout, ale narozdíl od Thora se vždy až moc ovládal. Astrid se usmála, odstrčila jeho ruku a obmotala své ruce kolem jeho pasu v jemném objetí. Byla až moc nadšená než aby se zvládla ovládat. Loki jí objetí opětoval a chvíli takto setrvali, dokud je nepřerušil Thor, který plácl Lokiho do zad.
„Musíme jít nebo přijdeme pozdě na naší lekci. Oslavíme to později, Astrid, máš mé slovo.“ prohlásil blonďatý princ, než zatáhl Lokiho do studovny. Ten se ještě stihl otočit a uviděl Astrid, jak jim mává, stihl na ní také mávnout, než znovu získal své smysly. Bude s nimi bydlet. A jak byl později informován od otce, její pokoj bude vedle jeho a pár dveří od Thorova. Bude muset být svědkem toho, jak se jí snaží bratr vetřít do přízně. Bude bezmocně sledovat, jak s ní Thor flirtuje a dostává se do jejího srdce, které mělo patřit Lokimu. Bude svědkem jejich zasnoubení a bude nečinně stát, až se jeho starší bratr stane králem a vezme si ji. Během Odinova výkladu, který se Thor musel naučit, Loki plánoval. Přemýšlel nad celým seznamem vhodných žen od dvora. Bylo jich mnoho, ale on musel najít tu pravou, která bude Thora lákat a on znal nejlepší způsob, jak svést bratra.
Mezitím si Astrid balila a připravovala se na pobyt v paláci. Její matka jí pomáhala a řešily, jak se věci změní, když odejde z domu. Bála se sice o Astrid, ale věděla, že pod Odinovým dohledem bude v bezpečí. Její otec toho moc neřekl, jak měl ve zvyku, ale byl na svou dceru velmi pyšný.
Odpoledne ji doprovodil do paláce, kde už čekalo pár sluhů, kteří jí pomohli se zavazadly. Byla uchvácena svým pokojem. Pokud její starý pokoj byl hezký, tak toto byla opravdu královská ložnice. Napadlo ji, jestli s ní takto nezachází, kvůli jejímu blízkému vztahu s Thorem a Lokim. Místnost byla vyzdobena v tmavších odstínech fialové, která byla elegantní a hřejivá. Měla také svojí vlastní koupelnu, učebnu a velkou postel umístěnou blízko krbu. Rozmýšlela se co dělat první, když si vzpomněla na sluhy, tak poděkovala a poslala je po svých. Jakmile se ocitla v místnosti sama, neodolala, skočila na velkou postel a protáhla se.
„Pohodlný?“ zaslechla známý hlas Lokiho. Rychle se narovnala.
„Neměl bys být na svých lekcích?“ pozvedla jedno obočí.
„Kdo říká, že nejsem?“ cukl koutkem směrem nahoru a ukázal jí, že je pouze hologramová projekce.
„Měl byses soustředit na učení, Loki.“ řekla a zvedla se z postele.
„Všechno to už dávno znám a navíc já nebudu ten, kdo se stane králem.“ řekl trochu trpce.
„Je to stále důležité.“ odvětila jemně.
„Stejně jako ty. Chtěl jsem pouze vidět, jestli ti to tu vyhovuje. Vidím, že už jsi tu jako doma.“ usmál se. Astrid protáhla obličej.
„Nikomu to neubližuje.“ odpověděla.
„Ano, ale měla bysis dávat pozor.“ varoval ji. Astrid vypadala zmateně.
„Proč? Plánuješ mě navštívit uprostřed noci?“ poškádlila ho. Loki se této otázce vyhnul.
„Nyní jsi člen paláce. Musíš se chovat více dospěle.“ vysvětlil. Znala ho dost dobře, aby věděla, že jí nechce urazit.
„Jsem dobře obeznámena s tím, že toto jsou mé soukromé komnaty. Jediný, kdo mě vidí chovat se dětinsky, jsi ty, protože máš tendenci plížit se kolem.“ řekla vážně.
„To je pravda. Jen jsem ti to chtěl říct, abyses v budoucnu vyvarovala problémům, do kterých tě to mohlo dostat.“ odpověděl.
„Jestli je dětinské chování, tak špatné, proč se tak Thor chová neustále?“ usmála se. Loki se ušklíbl.
„Je to budoucí král. Jeho chyby budou vždy přehlíženy, protože je tak zbožňován.“ odvětil a přešel blíže k Astrid.
„Jako budoucí vládce, by právě měl být více trestán za své chyby.“ řekla.
„Souhlasím, ale takhle to prostě je. Musím jít, lekce už skoro skončila. Potkáme se na trhu?“ zeptal se a Astrid přikývla.
„Jistě, na obvyklém místě?“
„Ano. Běž už teď, jestli můžeš. Za chvíli jsem tam.“ odpověděl a pak už se vytratil. Sám pro sebe se v pracovně usmál. Thor za ní sice půjde, ale ona už dávno bude pryč. Nemohl ji odradit od bydlení v paláci, ale mohl jí aspoň udržovat od bratra, tak často, jak to půjde.

6 komentářů:

  1. Loki ty se tak krásně snažíš snad mu to výjde. :) těším se na další

    OdpovědětVymazat
  2. Aspon ze vzdy ma nejaky plan. A Astrit je blondyna alebo co ze jej to stale nedochadza! A ani netreeba pripominat ze sa tesim na dalsiu.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá kapitola!-umíš výborně psát. A navíc sem dáváš ty povídky pravidelně,což je ještě lepší. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu si pomoct, ale zlomyslně si třu ruce. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ha! Konečně nějaký plán proti Thorovi! Už bylo na čase:D

    - Lucy

    OdpovědětVymazat
  6. Veľmi moc sa mi páči, že obaja sú do seba zamilovaný už od začiatku. Čo býva málokedy v poviedkách, teda hlavne tých čo som doteraz čítala. Dúfam, že si ju Loki uchráni pred Thorom. :) Som zvedavá...

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)