středa 26. února 2014

Astrid - Loki/OC - 8. kapitola

Dobré ráno :) v poslední době se budim přesně 5 minut před budíkem, nechápu proč :D každopádně tady je další kapitola, obsahující jeden z Lokiho "skvělých" plánů..
 Další kapitolu přidám asi už zejtra :) - snad vám nebude vadit, když vybočím ze svýho zavedenýho "obden-přidávače" :D








Astrid odpočívala v horké vaně ve svojí vlastní koupelně. Už strávila dva dny v paláci a dnes pořádal Thor oslavu na její počest. Dnes celý den věnovala studiu u nejlepší ošetřovnice na Asgardu, Eir. Naučila se toho za jeden den spoustu, ale používání magie po tak dlouhou dobu bylo vysilující. I přes to se těšila na slavnost. Třeba si zatančí s Lokim.
Loki se sám pro sebe usmál, když se připravil. Jeho perfektní plán byl připraven. Našel dívku, která byla krásná, okouzlující a z dobré rodiny. Idealizovala si Thora a bylo lehké ji navrhnout. Loki za ní zašel a zeptal se jí, jestli bude jeho doprovod, navrhl jí, že je to dobrá příležitost seznámit se s Thorem. Loki věděl, že až ji jeho bratr spatří, tak se mu zalíbí. Thor vždycky chtěl to, co měl Loki. Blonďatý princ ji poté požádá o ruku a Astrid bude Lokiho. Ještě než šel vyzvednout své „rande“, tak zkontroloval, že vypadá dokonale.
Thor stál uprostřed sálu a ujišťoval se, že vše je bezchybné. Sif a trojice válečníků přišli dříve, aby mu pomohli. Služebnictvo dokončilo výzdobu přesně, když Astrid přišla. Thor se celý rozsvítil, když ji uviděl. Dnes večer vypadala překrásně. Její dlouhé husté vlasy jí splívali po zádech ve zlatých prstýncích. Nevěděla, do jakých potíží ji dostane pokus o přitažení Lokiho pozornosti.
 „Vypadáš úchvatně. Doufám, že mi dnes věnuješ tanec.“ řekl Fandral. Sif se otočila a usmála se.
„Vážně ti to docela sluší. Konečně necháváš vlasy volně, co?“ Sif nikdy nebyla moc na komplimenty.
„Napadlo mě, že by nebylo špatné se trochu lépe obléct.“ odvětila Astrid stydlivě, nebyla zvyklá, že si všichni všímají jejího vzhledu. Thor k ní přešel a jemně jí políbil ruku.
„Těší mě, že jsi dnes můj doprovod.“ prohlásil.
„Jsem?“ zeptala se a pozvedla obočí.
„Ovšem. Koneckonců, já jsem ten, kdo pořádá tuhle oslavu.“ odpověděl hravě. Astrid protočila oči, ale přikývla.
„Dobrá, kde je Loki?“ začala se rozhlížet.
„Ještě nedorazil. Připravujeme to tu celé odpoledne a on se ani neukázal.“ postěžoval si Fandral.
„Jsem si jistá, že byl něčím zaneprázdněný.“ bránila ho Astrid.
„Ano, to zjevně.“ prohlásil Volstagg a ukázal ke dveřím. Všichni ostatní se otočili tím směrem a zůstali zticha. Loki sebevědomě vešel s dívkou, která vypadala jako bohyně. Vlály za ní dlouhé zlaté vlasy a její šaty vypadaly jako z čistého stříbra. Loki se samolibě ušklíbl, když uviděl Thorovu reakci, jeho brada byla skoro až na podlaze. To co ale Loki neviděl, protože byl moc rozptýlený bratrem, byla reakce Astrid, která zobrazovala čistou hrůzu. Musela použít všechnu svoji sílu, aby nikdo nepoznal, jak jí to láme srdce.
„Chtěl bych vám představit svůj speciální dnešní doprovod na dnešní večer; Mildri.“ prohlásil Loki samolibě. Věděl, že jí musí předvést a že se mu to povedlo.
„Rád tě poznávám.“ řekl Thor a políbil její ruku. Zachichotala se. Přesně, jak Loki chtěl.
„Taky tě ráda poznávám. Je to opravdová pocta.“ odpověděla nadšeně. Astrid žárlila čím dál víc. Brzy se ke skupině přidala spousta dalších hostů. Vlastně ta samá skupina, jaká se účastnila všech Thorových oslav a hostin. Do hodiny se Astrid cítila úplně zapomenutá. Loki na ni nepromluvil celý večer a Thor byl zaneprázdněný zabavováním Mildri. Sif s ní sice zůstala jako dobrá přítelkyně, ale vůbec se na oslavu necítila.
„Jdu se projít.“ řekla Astrid a Sif přikývla. Bezmyšlenkovitě zamířila tichými chodbami do své komnaty. Tiše se posadila na postel a snažila se zůstat klidná. Nevěděla, jestli to Loki s touhle dívkou myslí vážně, třeba měla ještě šanci.
Thorovi oči se celou noc upírali na Mildri a Loki nemohl být šťastnější. Po pár hodinách tance a pití, Loki ponechal svou společnici výhodně v bratrových rukou a odešel hledat Astrid. Věděl, že už bude na Thora naštvaná. Po nějaké době našel Sif.
„Kde je Astrid?“ zeptal se potichu. Sif protočila oči a napila se svého vína.
„Proč se zajímáš? Celý večer ses u ní neukázal.“ řekla bez obalu. Vždy věděla o slabosti její přítelkyně pro Lokiho a dnes večer se to stalo až bolestivě jasným. Sif si všimla, jak Astrid zlomil srdce a dost jí to naštvalo. Byla velmi ochranitelská, když šlo o Astrid a Lokiho neměla nikdy moc ráda. Nevěřila, že byl pro ni dost dobrý, i přesto, že to byl princ.
„Tvůj názor mne nezajímá. Přál jsem si vědět, kde je, tak mi to řekni.“ zavrčel netrpělivě.
„Odešla před dvouma hodinama, což bys věděl, kdybys dával pozor.“ vyštěkla Sif a šla si pro další víno. Loki sledoval, jak odchází a uvědomil si svou chybu. Měl s ní být celou noc, místo toho ukradl Thorovu pozornost a nechal ji samotnou. Rychle odešel ze sálu a začal ji hledat.

5 komentářů:

  1. Jé zajtra! Akurát nemôžem. Ja som vedela že existuje zákon schválnosti!
    Naše poviedky môžeš ešte vždy čítať cez prekladač, keby to bolo vážne také hrozné.

    Teraz by som chcela byť Hulk a Lokiho otrieskať o podlahu. :-D
    A tak isto by som chcela byť Loki a Thora vyhodiť z mobilnej základni v akváriu. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Rozhodně nevadí. :-D To je jen dobře..! Mohla bys je sem takhle přidávat častěji...mimochodem skvělá kapitola,těším se na další.

    OdpovědětVymazat
  3. tak to bylo skvělé. Chudách Loki všechno zpacká je mi ho líto. Těším se na další

    OdpovědětVymazat
  4. Loki je občas takový packal:D

    OdpovědětVymazat
  5. Loki síce ranil Astrid a bude musieť žehliť, ale v stávke bolo veľa. Predsa len, potreboval Thora vyklidiť z cesty...tak mu to trochu odpustím. Každopádne sa jej mal aspoň chvíľku venovať!! No dúfam, že ju Loki rýchlo nájde

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)