čtvrtek 27. února 2014

Astrid - Loki/OC - 9. kapitola

Jako vždycky přeju dobré ráno :D :) víte já bych nejradši přidávala i dvě kapitoly denně, ale bojim se, že pak budu mít nějakou krizi, ztratim svůj náskok, jakej před váma mám (o pět kapitol:D) a pak budete muset čekat bůh ví, jak dlouho... Radši zůstanu u svý rezervy, takže další kapitola zas v sobotu :) Jinak musím souhlasit, že Loki je vážně strašnej matlouš, snad větší než Thor a to je co říct..



Loki chvátal chodbami s jasným cílem. Potřeboval najít Astrid a nějak napravit večer, který právě zažila. Tušil, že jeho bratr míří stejným směrem.
Astrid seděla ve svých komnatách a bezmyšlenkovitě otáčela stránky knihy. Nedokázala se soustředit, i když zoufale toužila po rozptýlení. Věděla, že odešla moc brzy a přemýšlela, jestli by se neměla vplížit zpátky. Opatrně vrátila knihu zpátky k ostatním a slíbila si, že ji přečte později. Šla do koupelny a prohlédla se v zrcadle. Pár slz, které dříve unikly z jejích očí, zničil její make-up, tak se rozhodla to spravit. Jakmile byla se svojí prací spokojena, vyšla ke dveřím. Nebyla si jistá, že se chce vrátit a sledovat Lokiho s Mildri. Opřela se o dveře a povzdechla si. Poté zaslechla něco, co s ní úplně otřáslo. Mildriino chichotání a mužský hlas. Astrid nastražila uši a pokusila se rozpoznat hlasy v dálce. Kroky se přibližovaly. Uvědomila si, že jejich pokoje jsou hned vedle sebe a její představivost se rozjela na plné obrátky. Loki bral Mildri do své ložnice. Nikdy si nemyslela, že Loki je tento typ. Hrudník se jí sevřel více, než ji svíraly šaty. Loki, její Loki, si vedl jinou ženu do postele. Slzy jí začaly stékat po tvářích a zhroutila se na zem. Bolest nad ní převzala kontrolu a jediné, co dokázala, bylo hlasitě vzlykat.
 Uplynulo pár minut, než Loki došel k jejich komnatám. Thorovo dveře byly otevřené a hlasité animalistické zvuky vycházeli z jeho ložnice. Loki znechuceně nakrčil nos, po večírcích se tohle stávalo často. Thor si vybral dívku a odvedl si jí do pokoje. Nevadilo mu, že to Loki slyší. Zajímalo ho, jestli jeho starší bratr nenechává dveře otevřené schválně, aby se předvedl. Ale nebyly to Thorovi dveře, které ho zajímaly, byly to ty Astrid. Pomalu je otevřel a vstoupil dovnitř.
„Astrid?“ zeptal se tiše, když vkročil do místnosti. Nemusel čekat na odpověď, dívka byla na zemi přímo před ním. Ihned zapomněl na všechny způsoby, přispěchal a klekl si k ní.
„Astrid, co se děje?“ snažil se jí pohlédnout do obličeje. Bylo bolestivě jasné, že plakala a hodně. Astrid si rychle otřela oči a zmateně pohlédla na Lokiho. Ani ne před deseti minutami ho slyšela vedle s Mildri. Jak mohl být i tady?
„N… nic. Jenom špatný večer,“ pokusila se zalhat. Mladý princ se na ni zadíval a začaly ho napadat jeho vlastní nápady. Tvář mu ihned potemněla.
„Jsi naštvaná, protože si Thor vzal do postele jinou?“ zeptal se vážně. Nechtěl věřit tomu, že by se Astrid o jeho bratra tolik starala.
„Thor? Ale já myslela, že jsem zaslechla Mildri…“ podívala se ještě zmateněji, ale ucítila úlevu.
„Thor na ni udělal dojem,“ řekl potichu Loki a rychle se zamyslel. Nevěděla, že v jeho pokoji byl Thor, ale věděla, že ta žena je Mildri. Byla naštvaná, protože věřila tomu, že je to on, kdo je s ní v posteli? Loki na Astrid zůstal zírat. Nikdy neměl nikoho, kdo by ho měl takhle rád, ale všechno ukazovalo na to, že tentokrát to tak je.
„Je mi to líto, Loki. Nevěřím, že by Thor takhle ukradl tvůj doprovod,“ prohlásila Astrid, protože si myslela, že to mladšímu princi muselo ublížit.
„Žádná ztráta. Popravdě jsem ji sotva znal,“ odvětil narovinu a přemýšlel nad všemi těmi malými náznaky, že ho má ráda, které dala najevo. Proklínal sám sebe, že byl tak slepý. Ušetřil by si tolik problémů a jí tolik bolesti, kdyby znala pravdu. Opatrně otřel její oči.
„Ale vypadal jsi s ní, tak šťastně…“ cítila, jako by jí stále něco unikalo. Loki se na ní podíval a přemýšlel, jestli jí má říct pravdu. Vidět ji takhle… Zavřel dveře a pomohl ji na pohovku.
„Byl to plán. Hloupý plán,“ řekl a posadil se vedle ní. Astrid na něj vážně pohlédla, Lokiho plány nikdy nekončily ženou v Thorově posteli.
„Vysvětli,“ snažila se zůstat v klidu. Navzdory zjištění, že to byl Thor, koho slyšela a ne Loki, ji to pořád bolelo a jestli byla částí nějakého jeho plánu, tak z toho nebyla zrovna šťastná.
„Pokud má být Thor korunovaný, tak se musí zasnoubit. Řekl otci, že si vybral tebe jako svou manželku,“ začal a podíval se na Astrid. Její tvář byla prázdná, jak se snažila zpracovat nové informace.
„To vysvětluje jeho podivné chování… Ale ne to tvoje,“ odvětila. Loki zavřel oči.
„Nechtěl jsem, aby si tě vzal a nebyl jsem schopný ho přesvědčit, aby si zvolil někoho jiného. Tak jsem myslel, že kdybych našel někoho, kdo bude přitahovat dostatečně Thorovu pozornost, tak bys o něj ztratila zájem,“ pokračoval.
„Mildri,“ řekla Astrid potichu. Loki přikývl.
„Byla pro ten úkol perfektní, tak jsem ji požádal, aby šla se mnou na oslavu. Věděl jsem, že žena, která si zvolí mě místo Thora, bude pro něj dostatečně lákavá. Fungovalo to. Ale neměl jsem tě nechávat celou noc samotnou, omlouvám se,“ vysvětlil oparně.
„Odejdi,“ řekla tak přísně, jak to jen šlo. Loki na ni pohlédl.
„Cože?“ odpověděl překvapeně.
„Slyšel jsi. Odejdi z mého pokoje. Místo abys mi důvěřoval, přišel za mnou a řekl mi pravdu, jsi mne učinil součástí svého plánu,“ prohlásila naštvaně. Po noci jakou měla, byla tohle poslední kapka. Uvědomila si, že kdyby zůstala na oslavě a Loki jí věnoval pozornost, po jaké toužila, tak by propadla jeho plánu úplně. To zranilo její hrdost, nejenom že na to nepřišla, ale také, že on cítil potřebu jí lhát. Loki se cítil ztracený.
„Astrid, prosím. Řekl jsem ti pravdu, pouze jsem se tě snažil ochránit,“ bránil se.
„Chránit mě? Před čím? Flirtujícím Thorem? Jsem schopná dělat svá vlastní rozhodnutí. Pokusit se mě ochránit před Thorovým plánem pomocí svého vlastního plánu nic nemění! Znamená to pouze, že místo toho aby mi lhal Thor, jsi mi lhal ty! A teď odejdi!“ zakřičela, Loki ji nikdy neviděl, tak naštvanou.
„Ale ty mě máš ráda, ne? Proto jsi byla, tak naštvaná… Myslela jsi, že jsem to byl já v posteli s jinou, ne Thor,“ pomyslel si, že pokud ho má ráda, tak by mělo být snadné ji uklidnit. Pokusil se jí dotknout, ale ona jeho ruku rychle odrazila.
„Ne, já tě miluju! A jsem hloupá. Jsi lhář! Moje chyba byla, že jsem myslela, že ti na mě záleží dost na to, abys mi nelhal, tak jako všem ostatním. A vypořádám se s následky, které jsem si tím způsobila, ale teď potřebuju, abys ihned odešel,“ slzy se jí valily z očí. Nechtěla to takhle. Nechtěla, aby její přiznání bylo také rozloučením. Ale už se na něj nemohla dívat stejně jako dřív. Loki na ni zaraženě zíral.
„Ty mě miluješ?“ zašeptal. To vše změnilo.
„Vypadni!“ zakřičela a se zablesknutím se Loki ocitl na chodbě před jejími dveřmi. Teleportovala ho pryč. Snažil se dostat zpátky, ale byla naštvaná a očividně mocnější, když byla v tomto stavu. Nedokázal přemoci zdi, které okolo sebe vykouzlila. Nemohl se k ní teleportovat nebo se s ní telepaticky spojit. Astrid ho odstřihla a byla to jeho vina. Zůstal sám.

6 komentářů:

  1. Skvělá kapitola,těším se na další.! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, Loki všechno zmatlal. A to to myslel dobře. Ach to štěstí...

    OdpovědětVymazat
  3. Len čo som sa dostala k počítaču. Musela som si prečítať ďalšiu kapitolu. Som nadšená!!!

    Loki si to pekne pokazil! Astrid sa podla mňa zachovala správne. A Thora neznášal čím ďalej tým viac. Somár!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo, tohle je tak emotivně vyčerpávající!! XD Loki, ty blbe .__.

    OdpovědětVymazat
  5. Ach ten Loki jak on to dělá že mu nikdy nic nevýjde. Je to náš malý chudáček i když lhát jí nemusel.

    OdpovědětVymazat
  6. Astrid ma pravu, mal jej viac dôverovať a jej chovanie bolo logické. Ale bolo mi ľúto Lokiho.Posral to no. :( Každopádne už vie pravdu. Astrid ho miluje. Juchúúú. Som zvedavá čo bude ďalej...

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)