čtvrtek 20. března 2014

Astrid - Loki/OC - 19. Kapitola

Tak tu skoro-úspěšně bojuju s tabletem :D ten textovej editor co tu mám je dost chudej.. Mám dotaz: Četl někdo z vás Něžná je noc od Fitzgeralda? Nedávno jsem to dočetla a pořád nad tím přemejšlim, takže bych to potřebovala s někým prodiskutovat :D.. Jo a omlouvám se, že jsem nepsala český uvozovky - netušim, jak to nazvat :D - překládala jsem na mobilu..

Astrid na Lokiho zůstala zírat. Představa sňatku jí přišla v tomhle chaosu zvláštní. Loki by se měl více soustředit na válku, svého otce a Thora a ne přemýšlet o tom, že si ji vezme. Ale i přesto ji to dojalo a začala se červenat.
"Ty vážně chceš, abych byla tvoje královna?" zeptala se potichu s pocitem, že jí srdce vyskočí z hrudi.
"Když se vše rozpadá, tak si člověk uvědomí co je pro něj v životě nejdůležitější. Ty jsi pro mne nejdůležitější, Astrid. Vím, že mám povinnosti vzhledem ke království a splním je, ale také chci, aby celý vesmír věděl, že jsi moje a hlavně chci, abys ty věděla, že já jsem tvůj," prohlásil Loki. Astrid se usmála a opřela se o něj.
"Pokud si mě opravdu chceš vzít, jsem jen tvoje," řekla a chytla ho za ruku.
"Vážně se s tebou chci oženit. Pouze doufám, že ti nevadí můj pravý původ," odvětil, protože o sobě stále pochyboval. Astrid ho pohladila po tváři.
"Miluji tě a nic to nezmění," ujistila ho. Loki pohlédl do jejích světle zelených očí a usmál se.
"Dobrá tedy, myslím, že malý obřad je teď odpovídající situaci. Až se vše uklidní, tak můžeme naše spojení řádně oslavit," navrhl Loki.
"Malý obřad zní hezky. Můžeme uspořádat větší slavnost až se Všeotec probudí," odvětila a Loki přikývl.
"Tak bychom se měli vzít ještě dnes, než se objeví další problémy s Jotunheimem," prohlásil.
"Dnes? Wow, dobře. Takže pozveme tvoji matku a mé rodiče?" zeptala se a cítila, že asi bude mít každou chvíli závrať.
"To zní perfektně," odpověděl s úsměvem.
"Já všechno zařídím, nechci, abys měl ještě víc starostí," řekla.
"Dobrá, já se musím ještě o pár věcí postarat. Myslím, že bys to měla jít říct našim přátelům, mám pocit, že čekají na chodbě," pronesl Loki a políbil svou snoubenku na rozloučenou, než s obrovským úsměvem odešla z trůnního sálu. Ostatní čekali v protější hale a hned se k ní seběhli.
"Co se stalo? Neublížil ti, že ne?!" zeptala se rychle Sif. Astrid se na ni překvapeně podívala.
"Ne, vůbec ne. Naopak, mám dobré zprávy," oznámila s radostí jakou nedokázala skrýt.
"Loki souhlasil, že přivede Thora zpátky?" vyhrkl Fandral a Astrid se hned zastyděla za své štěstí.
"Ne, je to něco úplně jiného," řekla a nervózně si pohrávala s konečky vlasů.
"Tak? Vyklop to, holka," zeptal se Volstagg, který byl nevrlý, kvůli tomu jak rychle je Loki propustil. Astrid si skousla ret.
"Loki a já se budeme brát. Dnes večer," prohlásila a cítila, jak se její břicho plní motýlky. Pouze to vyslovit na hlas jí způsobilo ten největší úsměv. Skupina zůstala nevěřícně zírat.
"To je šílenství. Nemůžeš si ho vzít," řekl Fandral. Astrid se zamračila, když s ním zbytek souhlasil.
"Proč bych nemohla?" zeptala se.
"Thor se s tebou chtěl oženit dřív. Loki pravděpodobně jenom chce dokázat, že je lepší," odpověděl Hogun. Astrid cítila, jak se jí kroutí žaludek, když její přátelé odmítali připustit, že by ji Loki mohl milovat.
"Sif, ty víš, že o mne měl Loki zájem ještě než se stal králem. Řekni jim to." Astrid pohlédla prosebně na svou nejlepší přítelkyni.
"Já nevím. Loki projevil zájem, až když se začal snažit Thor..." odvětila Sif skepticky. To byla pro Astrid poslední kapka.
"Jeden z nejšťastnějších okamžiků mého života a mí přátelé mne nedokážu podpořit v mém rozhodnutí," vykřikla a zmizela do svého pokoje. Ještě zaslechla Sif, jak volá její jméno, ale ne to co následovalo. Jakmile se ocitla ve svých komnatách, tak propukla v pláč. I když se toho moc neřeklo, tak hodně bylo obsaženo v těch pár krátkých větách a jí to zasáhlo víc než by chtěla. Po hodině a půl se zvedla a šla do koupelny, kde si omyla obličej a připravila se na svůj velký den. Večer si vezme Lokiho, a jestli ji přátele podpoří nebo ne, neovlivní její volbu být s mužem, kterého miluje.
Astrid šla domů, aby oznámila rodičům tu novinu. Přemýšlela, jak asi budou reagovat. Věděla, že s otcem to bude těžší, vždy byl velmi ochranitelský. Matka věděla o její slabosti pro Lokiho odjakživa. Matky vždy ví o těchto věcech. Takže Astrid si byla jistá, že za ně bude šťastná. Ale nevěděla, jak se jim bude zamlouvat pouze malý obřad. Mohla pouze doufat, že ji plně podpoří. Zastavila se u vstupních dveří, zavřela oči a naposledy si prošla, co by bylo nejlepší říct. Rozhodla se, že udrží věci jednoduché a upřímné. Ona miluje Loki, Loki miluje ji a budou se brát. Nadechla se a vstoupila. To,co spatřila ji přišlo spíše jako noční můra.
"Sif?" zeptala se zmateně, když viděla její přítelkyni, jak sedí u stolu s jejími rodiči, kteří vypadají šokovaní. Sif na ni omluvně pohlédla.
"Je mi to tak líto, Astrid. Museli to vědět," řekla.
"Právě jsem jim to chtěla oznámit," odvětila Astrid. Byla zničená z toho, že něco takového se její rodiče nedozvěděli přímo od ní. Nikdy nezjistí, jak se zatvářili, když to slyšeli.
"Chtěla jsi jim říct, že Loki odmítá zrušit Thorovo vyhnanství? Že tě obelstil a lhal ti, když Thor chtěl tvoji ruku?" prohlásila zahořkle Sif. Astrid cítila, jak v ní vzplanul hněv. Když Sif řekla svojí verzi příběhu, tak jí rodiče nedají své svolení. Sif byla pouze naštvaná, že Thor upřednostnil Astrid před ní.
"Sif, neměla jsi žádné právo!" zakřičela a věděla, že hádka se nevyhnutelně blíží.

5 komentářů:

  1. Hádky nemám ráda. Nekončí hezky ale kapitola je nádherná. Těším se co bude dál :)

    OdpovědětVymazat
  2. Uhhh, tady to začíná být pěkně ostré. Je to super, těším se na další :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ou, hádku nee...nerada se hádám a ještě míň ráda křičím, takže tak:D

    OdpovědětVymazat
  4. Sif je protiva k Thorovi sa úplne hodí. Jééj, svadba, to znie úžasne!

    OdpovědětVymazat
  5. No tak to som zvedavá čo bude ďalej.

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)