neděle 18. května 2014

Astrid and the Avengers - Loki/OC - 12. kapitola (1. polovina)

Ano, opět jsem to udělala. Omlouvám se, ale mamka má migrénu, takže jsem na celej den vyfasovala bráchu, jakej neustále vyžaduje mojí pozornost - dokonce ho dneska i uspávám, takže nemůžu ani zůstat dýl vzhůru a dopsat to. Určitě to pochopíte.:) Každopádně dneska jsem zjistila, že autorka Astrid smazala svůj profil na fanfiction.net, takže jsem se dost lekla, že nebudu moct to dokončit, ale naštěstí jsem si to všechno nascreenovala, než jsem odletěla s planýma nadějema, že to všechno přeložim na dovolený, tak doufám, že mi nic nechybí.. Včera, když jsme doletěli, tak jsem byla úplně hotová a hned, jak jsem vylezla z letadla jsem se rozběhla do Starbucks 'oslavit' svoje narozeniny karamelovou čokoládou a medovníkem, prodavačky se mi pěkně smáli, když jsem tam absolutně nevyspalá došla s tim, ať mi daj to nejsladší co je.. :D Taky na mě půlka mých 'kamarádů' zapomněla nebo se prostě neobtěžovali napsat aspoň krátkou zprávu, ale nechci si tady dělat deníček, vás to nejspíš stejně moc nezajímá.. :D Každopádně jsem pěkně vyděšená, že mi příští rok už bude 18... Jediný na co se těšim je můj neuskutečnitelný plán, že někde seženu hafec peněz a prostě v létě budu lítat, kam se mi zrovna zachce a flákat se.. No asi si k osmnáctinám koupim los.. :D Už mlčim.. Druhá půlka kapitoly snad zítra, jestli mě ve škole moc nezatíží po mojí dvoutýdenní absenci..Taky dám zejtra do pořádku tu jednorázovku - doplnim kurzívu a tak.. :D



Loki zavrčel, když se zvedal ze země. Rozhlédl se a uviděl Astrid na zemi, ihned se k ní rozběhl. Byla v pořádku, ale vědomí, že na ni Stark zaútočil ho pořádně vytočilo.

„Za tohle zaplatí.“ slíbil a přitáhl si Astrid k sobě.

„Jsem v pořádku, potřebuješ si udržet čistou hlavu. Ostatní přijdou.“ uklidňovala ho Astrid, nemohla nechat Lokiho jít po Tonym, když na něj půjdou i ostatní Avengers. Loki na ni dlouze pohlédl a povzdechl si, když mu došlo, co se musí stát.

„Máš pravdu, ale musíš pro mne něco udělat.“ řekl vážně.

„Cokoliv, jako vždy.“ odpověděla. Nevěděla, co by po ní Loki mohl chtít, když válka už začala.

„Zůstaň zde.“ odvětil potichu. Bylo mu jasné, co teď přijde.

„Cože?! Jak můžeš očekávat, že tady zůstanu, když po tobě jde šest z nich?! Musíme tě chránit!“ zakřičela, nemohla tu nečinně stát a nechat Lokiho bojovat.

„Tohle je jiné, než předchozí bitvy, Astrid, které jsme bojovali; bylo to proti bezejmenným tvářím. Nyní čelíme Avengers a ti jdou po mne. Vědí, že tě miluji, a proto se zaměří na tebe. Chtěl bych chránit tebe místo sebe, bylo by to rozptýlení. Bude lepší, když budu vědět, že jsi zde – mimo nebezpečí.“ vysvětlil rychle. Astrid ukázala svou nespokojenost, ale přikývla. Chtěla bojovat po jeho boku, ale nechtěla, aby mu někdo ublížil, protože bude zaneprázdněn její ochranou.

„Dobrá, ale vrátíš se mi živý, Loki, rozumíš?“ zašeptala a políbila ho.

„Zůstaň skryta.“ nařídil Loki, než vyšel na balkón. Astrid sledovala, jak se jeho oblečení mění na zlatou zbroj. Nemohla si pomoct a usmála se, když viděla jeho rohy zpět na jeho hlavě. Její malý klidný moment, byl ale narušen hlasitým hlasem Thora: „Loki!“

Použila svou magii, aby se skryla a přiblížila k nim. Bratři o něčem mluvili, ale ona je neslyšela, chtěla jít ven a zabránit jim v boji, jenže slíbila, že zůstane uvnitř a vyhne se nebezpečí. Také věděla, že ani ona nedokáže zastavit soukromý boj, jaký mezi nimi probíhal. Vždy spolu soupeřili, ale od té doby, co Loki usedl na Asgardský trůn, jejich rivalita nesmírně vzrostla. Loki seskočil ze své pozice a zaútočil na Thora. Astrid je pozorovala, bratrský souboj se jí nelíbil, ale přes to byla na Lokiho straně. Vzpomněla si, jak jí starší princ popisoval jejich střet na Bifrostu. Kdyby ho Thor mohl znovu připevnit svým kladivem k zemi, možná by tato válka mohla skončit. Ale takhle jednoduché to zjevně nebude.

Thor chytil Lokiho a přiměl ho podívat se na město, Chitauri útočící na budovy a lidi, propadající panice.

„Podívej se na to, rozhlédni se kolem sebe! Myslíš, že tohle šílenství skončí tvou vládou?! Myslíš, že Astrid to takhle chce?!“ zařval Thor. Loki k němu vzhlédl s očima plnýma emocí.

5 komentářů:

  1. Asi je pravda, že kdyby tam Thor přimáčkl Lokiho k zemi kladivem, dopadlo by to líp ...i když :D
    A honem druhou část! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé Starbucks..!! :D A co sis tam nakonec dala..?-pro mně je už samotná čokoláda dost sladká takže... :D Jinak kapitola se mi hrozně líbila a už jsem se lekla, že nebude další, kvůli tomu smazanému profilu..-uff :D :D Už se moc těším na druhou část, jsem zvědavá, jak to celé dopadne..-třeba Loki změní stranu.. :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. No tááák to není fér nás takhle navnadit a useknout to :D já tě přijedu pokousat :D

    OdpovědětVymazat
  4. Takhle to utnout no ale bráchu ti nezávidím ale Starbucks ano no těším se na další kapitolu.
    P.S. nevím jaké datum narozenin máš ale přeji vše nej a Lokiho a lásky a Lokiho :)

    OdpovědětVymazat

Jestli jste se rozhodli vyjádřit k nějakýmu mýmu výplodu, tak byste měli vědět, že vás strašně moc miluju! Děkuju :)